Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Πού το πάει, πού το φέρνει έτοιμος να μας Σε σχεδόν ένα μήνα έχουμε… Χριστούγενναεγκαταλείψει είναι ο Νοέμβριος και νομίζω ότι φέτος δεν έχουμε πάρει είδηση πότε θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα. 

Είναι και αυτός ο καιρός με την ηλιοφάνεια που μας ξεγελά και το μυαλό μας βρίσκεται ακόμα στη θάλασσα!

Ας ξεχάσουμε προς το παρόν σε ποια εποχή βρισκόμαστε και ας επικεντρωθούμε στην… αγορά καθώς βρισκόμαστε ήδη σε ένα μεταβατική στάδιο που αφορά την αυτοκίνηση. Όλα αλλάζουν και τους επόμενους μήνες θα δούμε και θα ζήσουμε πράγματα που θα νομίζουμε ότι βλέπουμε ταινία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός αλλάζει... επιτέλους (στη φωτό το Audi Q8)

 

Εφιάλτης το 2020

Το σίγουρο είναι πως το 2020 θα είναι ένας μεγάλος… εφιάλτης για την αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό έχει να κάνει με τους ρύπους και τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανείς δεν θέλει να πληρώσει πρόστιμα, πόσο δε οι εισαγωγικές εταιρίες που ήδη έχουν τοποθετήσει ικανά στελέχη σε καίριες θέσεις προκειμένου να μην ξεπεραστεί ο μέσος όρος των ρύπων και πέσουν… πρόστιμα.

Η φωτογραφια είναι από την... Ελλάδα! (στη φωτό το Ford Ranger)

 

Σπαζοκεφαλιά και κίνητρα

Τελικά θα υπάρξουν κίνητρα για τα ηλεκτρικά…Η επόμενη χρονιά δεν θα είναι δύσκολη μόνο για τις εταιρείες αλλά και για τους υποψήφιους πελάτες που θα πρέπει να… σπάσουν το κεφάλι τους για το ποιο θα είναι το επόμενό τους αυτοκίνητο.

Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που δήλωσε και μπορείτε να το δείτε και στο αποκλειστικό video της στήλης, ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Όσο λιγότερα έχουν να πουν τόσο περισσότερο μιλάνε…

———————————————————————————————-

Κίνητρα που θα αφορούν στα ηλεκτρικά οχήματα θα δώσει με τη νέα χρονιά η Κυβέρνηση όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Όπως θα δείτε και στα σχετικά πλάνα του Χάρη Γκίκα από την έκθεση Αυτοκίνηση 2019, ο Υπουργός μίλησε για κίνητρα που θα αφορούν τόσο σε ιδιώτες όσο και σε οχήματα εταιρικής χρήσης και τα οποία θα κινούνται με… ρεύμα. Μια είδηση που σίγουρα θα αλλάξει σημαντικά το τοπίο της κατηγορίας των ηλεκτρικών οχημάτων στην χώρα μας.

 

———————————————————————————————-

Αποχώρηση που σίγουρα θα συζητηθεί για τον Μιχάλη Γεωργιάδη από το περιοδικό Drive έπειτα από 18 χρόνια… Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το περιοδικό δεν ήταν ποτέ δικό του αλλά μία προσπάθεια συνεργατών με κοινή πορεία που σύστησαν μία εταιρεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης σύντομα (ίσως και σήμερα) θα ανακοινωθεί η συνεργασία του με το gocar.gr

O Μιχάλης Γεωργιάδης

 

———————————————————————————————-

Η Opel τίμησε τους νικητές του διαγωνισμού ‘Dealer of The Year’ σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία. Από 1.650 και πλέον διανομείς Opel και Vauxhall σε 20 χώρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller βράβευσε τους 29 καλύτερους διανομείς. Από την Ελλάδα διέπρεψε η Maxx Motors που έχει έδρα στην Κοζάνη.

Οι διακριθέντες συνεργάτες της Opel

———————————————————————————————-

Με τη στήριξη της ελληνικής Seajets έτρεξαν φέτος ο πρωταθλητής Ευρώπης Ράλι (ERC) Chris Ingram και ο δεύτερος στην τελική κατάταξη Alexey Lukyanuk. Παράλληλα η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυπλόων στον κόσμο στήριξε χορηγικά όλο τον ευρωπαϊκό θεσμό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα αναβάσεων με οδηγό τον Μάριο Ηλιόπουλο αλλά και την στήριξη σε πολλούς αγώνες επί ελληνικού εδάφους. Με λίγα λόγια η ελληνική σημαία κυμάτισε παντού!

Η ελληνική εταιρεία Seajets πανηγύρισε τον τίτλο στο φετινό ERC

 

———————————————————————————————-

To BMW Group Hellas ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία NRG, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και μέλος του μεγάλου ενεργειακού ομίλου της Motor Oil.

Ο CEO του BMW Group Hellas Christian Haririan (αριστερά) με τον Γενικό Διευυντή της NRG Τάσο Λοσταράκο

 

———————————————————————————————-

Η φετινή χρονιά ήταν από τις λίγες (ίσως και η μοναδική) που τα μέλη του Αυτοκινήτου Της Χρονιάς δεν ανακοίνωσαν την τελική δεκάδα στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας.

———————————————————————————————-

Έξι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παγκόσμια αποκάλυψη της νέας γενιάς Skoda Octavia. Η παρουσίαση έγινε στην Πράγα και συγκεκριμένα στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσία 700 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Εντυπωσιακό το σκηνικό που στήθηκε για την αποκάλυψη της 4ης γενιάς Skoda Octavia

———————————————————————————————-
Στην κορυφή του Λάκμωνα (μέχρι τον καταρράκτη) βρέθηκε μία ομάδα φίλων έπειτα από παρότρυνση του Τάσου Χατζή, αντιπρόσωπου της Ford στη Θεσσαλονίκη. Τα Ford Ranger αλλά και το Raptor που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, πέρασαν από απίστευτα μονοπάτια και χάρισαν μοναδικές συγκινήσεις στους τυχερούς που έζησαν αυτή την μοναδική εμπειρία.  

Οδοιπορικό που θα ήθελε ο καθένας να ζήσει...

 

———————————————————————————————-

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct ανακοίνωσε την είσοδό της στην online πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών insurancemarket.gr

———————————————————————————————-

Τριήμερη εορταστική εκδήλωση για τα μοντέλα RS διοργανώνει η Audi η οποία έχει καλέσει στο Μόναχο και 8 Έλληνες δημοσιογράφους.

———————————————————————————————-

Μόνο χαμόγελα άφησε η φετινή έκθεση αυτοκινήτου που πήγε ίσως και καλύτερα από ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν. Κρίμα που δεν έδωσαν το παρών όλες οι εταιρείες αλλά και εταιρείες με σπορ αυτοκίνητα για να μπει και το κερασάκι στην τούρτα!

Πολύς κόσμος και πολλά νέα μοντέλα στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου

———————————————————————————————-
Μετά την επιτυχημένη Αυτοκίνηση 2019 οι οργανωτές κάνουν σκέψη για μετακόμιση το 2020 ακόμα και στο Metropolitan EXPO στα Σπάτα. Ένας χώρος που αρμόζει απόλυτα στο αυτοκίνητο και θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις μάρκες…

———————————————————————————————-

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή εκδήλωση με μοντέλα της MINI που φέρουν την κωδικη ονομασία John Cooper Works.

———————————————————————————————-

H Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. υποστηρίζει την Ιαπωνική Εβδομάδα που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το διάστημα 23-28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019).

———————————————————————————————-

Τριήμερη αποστολή στην Ιταλία για τους Έλληνες δημοσιογράφους που θα δοκιμάσουν τα ανανεωμένα Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

———————————————————————————————-

Συνάντηση με στελέχη της Continental πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης. Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και η κίνηση σχολιάστηκε με πολύ θετικά σχόλια καθώς κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει, τουλάχιστον στο κοντινό παρελθόν, από εταιρεία ελαστικών, στη Θεσσαλονίκη. Τα στελέχη της εταιρεία ετοιμάζουν ακόμα δύο συναντήσεις με δημοσιογράφους, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

———————————————————————————————-

Την εκλεκτή της καρδιάς του Μαριάνθη παντρεύτηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ο Κώστας Ηλιόπουλος, ο άνθρωπος που φροντίζει να είναι στην εντέλεια τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα της Volvo. Τους ευχόμαστε υγεία και πολλούς απογόνους!

Ο Κώστας και η Μαριάνθη

———————————————————————————————-

Η τελετή παραλαβής της φλόγας του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Λάρνακα και φυσικά δεν έλειψε από αυτήν ο δικός μας… Κώστας Ανανιάδης, διευθυντής Marketing της Unicars. Το παρών έδωσε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Unicars Χριστιάννα Διογένους η οποία φέτος διεκδικεί και τον τίτλο μάνατζερ της χρονιάς στα InBusiness Awards 2019.

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Unicars Χριστιάννα Διογένους και ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης

———————————————————————————————-

Το Mazda 3 ψηφίστηκε από τις γυναίκες που συμμετέχουν στο θεσμό Women’s World Car Of The Year ως το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2019. Μεταξύ αυτών και η Αριάδνη Γερασιμίδου που εκπροσωπεί τη χώρα μας. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντουμπάι.

Η Αριάδνη Γερασιμίδου με το Mazda 3

———————————————————————————————-

Στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου στο Ντουμπάι έγινε γνωστό το μοντέλο που ψήφισαν οι γυναίκες ως το αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2019 (Mazda 3). Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλά στελέχη από το χώρο του αυτοκινήτου στο Ντουμπάι, ωστόσο μία παρουσία μεταξύ αυτών μας κέντρισε την… προσοχή. Όπως θα δείτε και από την σχετική φωτογραφία, δεν ήταν άλλη από την διευθύντρια marketing της Mazda στο Ντουμπάι Μάρθα Γεωργιλά που έχει περάσει στο παρελθόν από πολλές διευθυντικές θέσεις σε ελληνικές εταιρείες…

H Μάρθα Γεωργιλά (4η από δεξιά)

 

———————————————————————————————-

Μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την έκθεση Agrilevante στην Ιταλία, το 3MX, το πρώτο ηλεκτρικό τρίκυκλο επαγγελματικό όχημα, παρουσιάστηκε στην έκθεση Cargo Truck & Van που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Metropolitan Expo.

To 3MX

———————————————————————————————-

Η σχέση της ΟΜΑΕ με την ΕΛΠΑ και το μέλλον της τελευταίας, οι αγωνιστικές πινακίδες αλλά και το Ράλι Ακρόπολις, περιλαμβάνονται στη θεματολογία την οποία συζητά αυτή την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης με τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ Άγγελο Μπαβέλα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο Άγγελος Μπαβέλας (δεξιά) με τον Στράτο Φωτεινέλη

———————————————————————————————-

Καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης έχουν  οι Βουτσελάς – Τσουλφάς.

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

20 Νοεμβρίου
Continental στην Αθήνα

22 Νοεμβρίου
MINI στην πίστα των Μεγάρων

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

12-13 Δεκεμβρίου
VW Golf στην Πορτογαλία

14 Ιανουαρίου
Nissan Juke στην Ελλάδα

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 18
6. www.iefimerida.gr 21
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbeast.gr 30
9. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 82
2. www.autogreeknews.gr 159
3. www.autotriti.gr 254
4. www.gocar.gr 258
5. www.autoagora.gr 287
6 www.drive.gr 380
7. www.4troxoi.gr 550
8. www.autoblog.gr 629
9. www.caranddriver.gr 675
10. www.traction.gr 730
11. www.caroto.gr 782
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 6.074
3. www.carwall.gr 8.216
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/11/2019 (16:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χώρα… μπάχαλο που ο καθένας κάνει αυτό που θέλει, ακόμα και να κλείνει δρόμους χωρίς να προειδοποιεί κανέναν!

Φωτογραφία κάπου στην Κηφισιά...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης