Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μετά τον καύσωνα ήρθε και η κακοκαιρία που δυστυχώς Άδικα έφυγαν τόσοι άνθρωποι από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική…έπληξε την Βόρεια Ελλάδα. Το χειρότερό όλων ήταν πως είχαμε νεκρούς στην περιοχή της Χαλκιδικής, οπότε ό,τι και να πούμε ό,τι και να γράψουμε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο καιρός κάνει τα παιχνίδια του, οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει και καλό είναι να προσέχουμε… 

Στα του αυτοκινήτου τώρα, η αγορά συνεχίζει να δείχνει τη δυναμική της και να σημειώσει ανοδική τάση, αν και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε πως κάτι γίνεται ή καλύτερα κινείται. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των οχημάτων που ταξινομούνται γιατί όπως θα έχετε αντιληφθεί η φορολογία οδηγεί τους πελάτες προς τα… κάτω.

Αφιερωμένο σε όλους τους χαμένους (που στο τέλος κερδίζουν!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ηλεκτρικά στο φουλ

Πέρα από αυτά, η αγορά αλλάζει και η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Ήδη στην Ελλάδα πωλούνται πολλά ηλεκτρικά οχήματα και το ερχόμενο διάστημα θα δούμε πολύ περισσότερα. Δεκάδες θα είναι οι προτάσεις σε ένα χρόνο από τώρα, οπότε διαπιστώνουμε πως όλα αλλάζουν, από αυτά που ξέραμε. Αν πέσουν και οι τιμές ή υπάρξουν κίνητρα είναι σίγουρο πως και οι πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Να συντονιστούμε καμία φορά. Έχουμε πρόβλημα και σαν λαός»

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:

 

Ποιος μάνατζερ παίζει πολύ με το εξωτερικό;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

Μπορεί το παρακάτω ανέκδοτο, το οποίο μας έστειλε αναγνώστης να είναι μεγάλο, αλλά λόγω… καλοκαιριού και καλής διάθεσης, το δημοσιεύουμε.

Ναι Αστυνομία εκεί;;; Έχασα την γυναίκα μου.
-Μάλιστα. Τι ηλικία έχει;;;
-Κοντά στα 30.
-Πείτε μας, τι ύψος έχει.
-Δεν θυμάμαι.
-Βάρος;;;
-Φέρνει στο χοντρή. Ακριβώς δε θυμάμαι.
-Χρώμα μαλλιών;;;
-Τα αλλάζει ανάλογα την διάθεση. Τώρα δε θυμάμαι τι έχει.
-Τι φορούσε;; ;
-Δε θυμάμαι.
-Μάλιστα. Πως την χάσατε;;;
-Είχε το αμάξι μου.
-Τι αμάξι;;;
-Nissan GTR άσπρο φανάρια Led, Αλουμινένιο ψυγείο mishimoto 1.3bar, Κολάρα σιλικόνης, 90mm PMC εξατμίσεις με 2 μεσαία καζανάκια, Volk CE28n Genesis 18×9 +35 forged, Bridgestone S001 255/35/18, Εμπρός 355×32 Brembo GT 6πιστονα monobloc δαγκάνες διαιρούμενοι-πλευστοί δίσκοι, Πίσω 328×28 Brembo GΤ BBK 4πιστονα διαιρούμενοι-πλευστοί δίσκοι, Kenwood 2din οθόνη με κεντρικό ηχείο για 5.1, Ipod συνδεδεμένο στο kenwood, Focal ηχεία μπρος-πίσω, Φιμέ 3M FX-HP 30, REXPEED 60mm βάση οργάνων, Blitz SBC i-color Spec-R boost controller, Blitz αισθητήρας θερμοκρασίας λαδιού, Tial Σκάστρες, HKS γειώσειςGoodridge σωληνάκια φρένων υψηλής+ FERODO DS2500 τακάκια+ ΜΟΤUL RBF600 υγρά.

———————————————————————————————-

Δεν άντεξε τα πολλαπλά τραύματα και τελικά κατέληξε ο οδηγός αγώνων Dragster, Γιώργος Τσαμπάζογλου («Γερμανός»), ο οποίος νοσηλευτόταν εδώ και μία εβδομάδα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης στις 17:00.

Καλό... ταξίδι Γιώργο Τσαμπάζογλου

———————————————————————————————-

Μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με την Αυστραλία ξεκίνησε η RCH Automotive που έχει έδρα στην Κατερίνη. Η ελληνική βιοτεχνία χειροποίητων οχημάτων θα διαθέτει μέσω αντιπροσώπου τα αυτοκίνητα που παράγει, τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία. Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Ηλία Γαγανέλη και την ομάδα του.

Ο Ηλίας Γαγανέλης μας κάνει υπερήφανους σε όλο τον κόσμο...

———————————————————————————————-

Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Αλέξανδρος Λιώκης, συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη φορά το πρωτότυπο Tonale το οποίο έχει σχεδιάσει τιμήθηκε με το βραβείο Reader’s Choice Award στην διοργάνωση του βρετανικού περιοδικού Auto Express.  

Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Αλέξανδρος Λιώκης

———————————————————————————————-

Διπλή εκπροσώπηση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών. Στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιήθηκε οι εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης που ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου εξελέγησαν δύο Έλληνες. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, (Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών Διύλισης, ενώ η (Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ), εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος και η Λιλανα Γούτα

———————————————————————————————-

Ο Σωκράτης Τσολακίδης με τον Χάρη Δήμου επέστρεψαν στο μπάκετ και συμμετείχαν στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ασφάλτου που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη που είχε και τη στήριξη του zougla.gr συμμετείχε με ένα Skoda Fabia R5 και κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση. Για την ιστορία, νικητές αναδείχτηκαν οι Αναπολιοτάκης – Τσιούκας με ford Fiesta R5.

Η Skoda Fabia R5 με την οποία έτρεξε το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη, Τσολακίδης - Δήμου

———————————————————————————————-

Το διάστημα 9-17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση», στο ολυμπιακό ακίνητο ξιφασκίας στο Ελληνικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παρών θα δώσουν οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρίες αυτοκινήτων. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι, «Εκθεσιακή Α. Γαλανόπουλος», «Be-Best» και «EXPO».

Το Νοέμβριο θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας

———————————————————————————————-

Νέα συνάντηση σήμερα (3η στη σειρά) που αφορά στην ενοποίηση των δύο συνδέσμων αυτοκινήτου (ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ). Όλα κυλούν σε πολύ καλό κλίμα και ενδεχομένως πολύ σύντομα να έχουμε ανακοινώσεις!

———————————————————————————————-

Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τι ταμπέλες θα τοποθετηθούν στο πρώην κατάστημα της Autoone στη λεωφόρο Κηφισίας…

———————————————————————————————-
Στο Mercedes-Benz World, Weybridge, στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ο 35ος μαραθώνιος οικονομίας της Shell. Απόλυτη νικήτρια στέφθηκε η Reen Team Twente από την Ολλανδία.  Οι ελληνικές συμμετοχές έδωσαν δυναμικά το «παρών» και έφεραν αξιόλογα αποτελέσματα.  Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με το ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) και κατέκτησε τη 18η θέση διανύοντας 407km/kWh.  Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος και κατέλαβε την 25η θέση αγγίζοντας τα 280 km/kWh, βελτιώνοντας σημαντικά την περσινή της επίδοση. Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Σπύρος Λούης, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen) και αποτέλεσε τόσο για τους υπεύθυνους της οργάνωσης όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες σημείο αναφοράς στο τομέα της οργάνωσης και της ασφαλούς εργασίας. Η σοβαρή δυσλειτουργία που εμφανίστηκε στο σύστημα παροχής ενέργειας (κυψέλη υδρογόνου) κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν εμπόδισε το όχημα της ομάδας να πραγματοποιήσει 10 από τους 11 γύρους, χωρίς, όμως, να καταφέρει δυστυχώς να ολοκληρώσει τον αγώνα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 1.500 φοιτητές με 140 οχήματα από 28 χώρες της Ευρώπης.

 

———————————————————————————————-
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, προχώρησε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis. Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Με όχημα την Ελπίδα». Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο του να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, «υιοθετώντας» το νησί της Αλοννήσου για τα τρία επόμενα χρόνια.

———————————————————————————————-

Διπλή διάκριση για την Mercedes Benz Ελλάς στο θεσμό event Awards 2019 που διοργανώνει η Boussias Communications. Συγκεκριμένα απέσπασε δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες:
•    Best Brand & Experiences – Λανσάρισμα Υπηρεσίας / Προϊόντος
•    Event Partners / Suppliers – Κατασκευή Περιπτέρων / Ειδικές Κατασκευές / Stage Design / Booth Design
Η διάκριση αυτή αφορά στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας A-Class στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπου είχε τοποθετηθεί σε μία πλωτή εξέδρα, ενώ ο Έλληνας star Σάκης Ρουβάς έδωσε μία μοναδική συναυλία για τον εορτασμό του γεγονότος, ελεύθερη για το κοινό.

Διπλή διάκριση για την Mercedes Benz Ελλάς στο θεσμό event Awards 2019

 

———————————————————————————————-
Όλο το καλοκαίρι θα μας κρατήσει συντροφιά ο Πάρις Ποντίκας και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ (καθημερινά) όσο και από αυτή του Πρώτου Προγράμματος (Σαββατοκύριακα).

Ο Πάρις Ποντίκας

———————————————————————————————-
H προσπάθεια και η δυναμική του traction.gr έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στην πράξη. Το διαδικτυακό traction βρίσκεται ήδη στη θέση Νο1.588 του Alexa και συνεχίζει να ανεβαίνει… απότομα!

———————————————————————————————-

Πάντρεμα του αναλογικού με τον ψηφιακό κόσμο πάει να κάνει η πολύ δυναμική αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters Racing Team. Η τελευταία συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση gaming στην Ελλάδα και εντυπωσίασε τους πιτσιρικάδες με την εμφάνιση των Legend Cars. Όπως μαθαίνουμε οι καλύτεροι στην… κονσόλα θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το αληθινό αυτοκίνητο και μάλιστα σε πίστα!

Τα Legend Cars της Fanny Flutters Racing Team κοντά στη νεολαία...

———————————————————————————————-

Ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών» με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ προκήρυξε ο Δήμος Σερρών για την αναβάθμιση της πίστας!

———————————————————————————————-
Ο Δήμος Τρικάλων συνεχίζει να εκπλήσσει και εκτός συνόρων. Αυτή τη φορά τους Ιταλούς δημοσιογράφους, που ήρθαν, είδαν και εντυπωσιάστηκαν με όσα έζησαν και έγραψαν στην Il Giornale. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα του προγράμματος Elviten.

Αφιέρωμα των Ιταλών στο Δήμο που κάνει τη διαφορά...

———————————————————————————————-

Με εξώφυλλο το Toyota RAV4 Hybrid κυκλοφόρησε την Κυριακή 14 Ιουλίου το περιοδικό CAR.

———————————————————————————————-
Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουλίου No63 του περιοδικού «Επαγγελματικό Όχημα».

———————————————————————————————-

Στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη διοργανώνεται το «legend track days at Serres», με την συμμετοχή θρυλικών οδηγών όπως ο Giacomo Agostini, Freddie Spencer, Marco Lucchinelli, Carlos Lavado, Pier Paolo Bianchi, Gianfranco Bonera, Eric Saul, Jean-Claude Castella, Bogdan Nikolov, Δημήτρη Παπανδρέου και Piergiamcomo Agostini.

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

27-28 Αυγούστου
Skoda Kamiq στην Αλσατία

3-5 Σεπτεμβρίου
KIA X-Ceed στη Γαλλία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 17
5. www.iefimerida.gr 20
6. www.gazzetta.gr 21
7. www.newsit.gr 24
8. www.tanea.gr 27
9. www.sport24.gr 28
10. www.sdna.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 74
2. www.gocar.gr 224
3. www.autotriti.gr 239
4. www.autogreeknews.gr 244
5. www.drive.gr 678
6. www.4troxoi.gr 664
7. www.autoblog.gr 814
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 4.079
3. www.carwall.gr 6.666

*η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/7/2019 (15:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τα Crossover – SUV είναι για να τα χαίρεσαι και να ανακαλύπτεις νέους προορισμούς…

Το Volvo XC40...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης