Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται. Σε όλα τα μέρη και πλάτη του κόσμου! Είναι μεγάλη εθνική εορτή σήμερα και γιορτάζουμε όλοι μας με ανεβασμένο ηθικό! Ιδιαίτερα Χρόνια Πολλά στους Βαγγέληδες και τις Ευαγγελίες που έχουν την τιμητική τους.

Πιστοί όπως πάντα στο zougla.gr και στο ραντεβού της Δευτέρας, θα μάθατε τι παίζει στην πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας για να είστε ενήμεροι για όσα συμβαίνουν, όχι μόνο εμπρός αλλά και πίσω από τις κάμερες. Οι ειδήσεις και σήμερα είναι πολλές, οπότε δεν θα σας κουράσω… αρκετά αν και δεν μπορώ να κάνω έστω και μία αναφορά σε δύο θέματα.

Το πρώτο αφορά στην 90χρονη γιαγούλα που προσπαθούσε να βγάλει ένα μεροκάματο πουλώντας παντόφλες στη λαϊκή αγορά και συνελήφθη από την αστυνομία γιατί δεν είχε… άδεια. Το δεύτερο θέμα αφορά στο Καστελόριζο που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, για όσους δεν το ξέρουν! Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις γιατί είμαι σίγουρος πως θα έχετε ενημερωθεί για τα συμβάντα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

Και τώρα που έχει αρχίσει να... καλοκαιριάζει (αν και θα χαλάσει λίγο ο καιρός) είναι ευκαιρία να αρχίσουμε τις εξερευνήσεις!

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

QUIZ:

 

Ποιανού όνομα θα εμφανιστεί… μπροστά μας εκεί που δεν το περιμένουμε;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Την Ελλάδα επέλεξε η Nissan Ρωσίας για να πραγματοποιήσει σε 60 Ρώσους δημοσιογράφους την παρουσίαση του Qashqai. Όσοι επισκέφτηκαν ή θα επισκεφτούν τη χώρα μας θα περάσουν από περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Μετέωρα και Ελασσόνα. Να σημειώσουμε πως η Nissan Νικ. Ι, Θεοχαράκης παρείχε την ανάλογη υποστήριξη (σε διάφορους τομείς) στους Ρώσους.

Τα ρώσικα Nissan Qashqai στην Θεσσαλονίκη...

———————————————————————————————- 

Την Τρίτη συνεδριάζει για πρώτη φορά το πρώτο εκλεγμένο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που θα συζητηθούν για τον κλάδο και θα κάνουμε γνωστά την επόμενη Δευτέρα.

 

———————————————————————————————- 

Επειδή πολλά ακούγονται περί diesel και επειδή κάποιοι τα βάζουν, είτε παλιά είτε νέα, στο ίδιο… καζάνι, είπαμε να δούμε στην πράξη τι ισχύει και τι όχι. Πήραμε ένα παλιό (15ετίας) και ένα καινούργιο diesel-κίνητο αυτοκίνητο, τα πήγαμε σε ένα ΚΤΕΟ και μετρήσαμε να δούμε τι εκπέμπουν. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους πάντες καθώς σύντομα θα ανεβάσουμε και το σχετικό video.

Για να δούμε τι ισχύει στην... πράξη με ένα παλιό και ένα καινούργιο diesel

———————————————————————————————- 

Μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου με οικοδεσπότη τον Ανδρέα Ταπραντζή (CEO της AVIS) διοργάνωσε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η εταιρεία AVIS. Στελέχη της εταιρείας φιλοξένησαν στελέχη εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου (και όχι μόνο) και όλοι μαζί πέρασαν ένα ξεχωριστό βράδυ…

Ο CEO της Avis Greece Ανδρέας Ταπραντζής μίλησε για την πορεία της εταιρείας...

 

Φωτό πάνω αριστερά: Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σπανός με τον δημοσιογράφο Άρη Γαλανόπουλο. Φωτό πάνω - μέση: Ο γενικός διευθυντής της AVIS Νίκος Γαλανόπουλος με την Marketing & PR της JLR Αγγέλα Μπιτσάνη και την επιχειρηματία Ιωάννα Τζώρτζη. Φωτό πάνω δεξιά: Βασίλης Σαρημπαλίδης και Νίκος Μπέλος (γενικός διευθυντής JLR). Κάτω (από αριστερά): Ιωάννα Τζώρτζη, Νικόλας Μπέρναρντ (Γενικός Διευθυντής Audi), Νίκος Μπέλος, Έλενα Σαγανά (Key Account Executive AVIS), Βασίλης Ραμπάτ (Διευθύνων Σύμβουλος Xerox Hellas) Ανδρέας Ταπραντζής (CEO AVIS) και Αγγέλα Μπιτσάνη.

———————————————————————————————- 
Είναι ξεκάθαρο πως με πολύ δουλειά, πρωτογενές ρεπορτάζ, απλή γλώσσα και δίνοντας έμφαση στην είδηση (κάτι που έχουμε ξεχάσει) το κοινό ανταποκρίνεται και μάλιστα πολύ ζεστά. Το print screen από το google analytics σε πραγματικό χρόνο μιλά από μόνο του. Όπως θα δείτε αφορά μόνο την ενότητα automoto του zougla.gr που πάει… σφαίρα.

 

———————————————————————————————- 
Ακόμα πιο δυνατά θα παίξει φέτος η Skoda καθώς αναμένεται να φέρει δύο νέα μοντέλα, το Scala και το Kamiq. Για το πρώτο διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στην Κροατία τον Απρίλιο και για το Crossover αποστολή στην Ισπανία, τέλη Αυγούστου.

———————————————————————————————- 

Για να πετύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα Dragster στο Άμπου Ντάμπι (στην πίστα Yas Marina) το οποίο θα διεξαχθεί 18-19 Απριλίου ετοιμάζεται ο Σπύρος Πανόπουλος της Extreme Tuners. Το εξελιγμένο από τον ίδιο και την ομάδα του, Mitsubishi EVO, φορτώθηκε ήδη σε κοντέινερ και ταξιδεύει. για να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία.

Έτοιμο για παγκόσμιο ρεκόρ το "ελληνικό" EVO

———————————————————————————————- 
Την Κυριακή 14 Απριλίου θα κυκλοφορήσει μαζί με το “Κ” της Καθημερινής αφιέρωμα στο αυτοκίνητο. Την επιμέλεια έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

 

———————————————————————————————- 
Ο Κώστας Φούζας έχει αναλάβει την στήλη αυτοκινήτου στο iefimerida.gr ενώ διατηρεί και την γενική διεύθυνση του newsauto.gr

Ο Κώστας Φούζας

———————————————————————————————- 
Η οικογένεια Αττάρτ με τεράστια πείρα στα off road οχήματα διοργανώνει το διάστημα 29-30 Μαρτίου εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει τα νέα μεταφερόμενα… εμπόδια τα οποία  θα έχουν τη δυνατότητα να στηθούν παντού! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας στο Μαρκόπουλο (11:00-15:00). 

 

———————————————————————————————- 

Φήμες θέλουν πρώην ποδοσφαιριστή να έχει επενδύσει ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετοχές εταιρίας Leasing. Αναμένουμε την επιβεβαίωση για να μπορέσουμε να γράψουμε και το όνομα!

 

———————————————————————————————- 

Ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Paul Cartledge (Cambridge University), ο σημαντικότερος εν ζωή ιστορικός για την Αρχαία Σπάρτη, του οποίου 17 βιβλία έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά, πρόκειται να προλογίσει τη θεατρική παράσταση «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες» την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Paul Cartledge

———————————————————————————————- 
Κίνηση προς την ηλεκτροκίνηση κάνουν πολλές εταιρείες leasing δημιουργώντας οι ίδιες την τάση. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε υπαλλήλους τους.

———————————————————————————————- 
Η Χριστίνα Σταθάκη έδωσε το παρών σε εκδήλωση για το πρώτο παιδικό κάθισμα με  ενσωματωμένο αερόσακο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.  

———————————————————————————————- 
 

Δείτε παρακάτω το τελευταίο επισόδειο του τηλεοπτικού Traction το οποίο μεταδόθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου.

———————————————————————————————- 
Ένα από τα αυτοκίνητα της προσωπικής του συλλογής έχει παραχωρήσει ο Γιάννης Χεκιμιάν στη μίνι έκθεση με κλασικά που διεξάγεται στο The Mall Athens. Πρόκειται για ένα Ford Capri του 1972. Για την ιστορία το συγκεκριμένο μοντέλο λανσαρίστηκε στην Ελλάδα από την ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Ι.Ε. σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Αστέρια Γλυφάδας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας (1919). Την παρουσίαση του αυτοκινήτου στους Έλληνες δημοσιογράφους έκανε ο τότε Διευθυντής Πωλήσεων, Βαχάν Χεκιμιάν (πατέρας του Γιάννη), με το γνωστό μοντέλο της εποχής εκείνης, Κρίστι.

Το Ford Capri του Γιάννη Χεκιμιάν

———————————————————————————————- 
O μοναδικός διεθνής αγώνας με ηλεκτρικά αυτοκίνητο, “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019” θα διεξαχθεί το διάστημα  4-5 Μαΐου εντός Αττικής με maximum τις 16 συμμετοχές. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. (Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων).

———————————————————————————————- 
Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαρτίου στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Θέμα συζήτησης το πρόβλημα της κίνησης των ιστορικών οχημάτων που η πρόσφατη Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Α΄ οικ. 94748-4130/25.2.2019, (ΦΕΚ Β΄570) έχει δημιουργήσει και οδηγεί σε ακινησία τα ιστορικά οχήματα, θίγοντας άμεσα τους 15.000 ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων σε όλη την Ελλάδα.

 

———————————————————————————————- 

Με την ανάβαση Διονύσου ξεκινά το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.

 

———————————————————————————————- 

Συνεργασία με την εφημερίδα ελεύθερος Τύπος ξεκινά το περιοδικό μοτοσυκλέτας MotoGP World το οποίο επιμελείται ο Δημήτρης Διατσίδης. Θα κυκλοφορεί το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα. Το τεύχος Νο97 θα κάνει την εμφάνισή του το Σάββατο 20 Μαρτίου.

 

———————————————————————————————- 

Στην Μάλαγα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ducati Diavel 1260. Από την Ελλάδα τη… χαρά της οδήγησης πήρε ο Γιάννος Κατσιμπάρος.

Η Ducati Diavel 1260

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

2-3 Απριλίου
Ford Go Further event στην Ολλανδία

4-5 Απριλίου
VW T-Cross εντός Αττικής

5-6 Απριλίου
Mercedes CLA στη Γερμανία

9 Απριλίου
Kia Soul στη Γερμανία

11-12 Απριλίου
Skoda Scala στην Κροατία

11-12 Απριλίου
Goodyear στην πίστα Ascari (Ισπανία)

16-17 Απριλίου
Mercedes V-Class στην Ισπανία

16-18 Απριλίου
Michelin στην Ουγγαρία

22-24 Μαΐου
Continental στην πίστα Ascari (Ισπανία)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.zougla.gr 6
3. www.protothema.gr 16
4. www.gazzetta.gr 20
5. www.iefomerida.gr 23
6. www.sport24.gr 25
7. www.newsit.gr 27
8. www.sdna.gr 30
9. www.newsbomb.gr 39
10. www.tanea.gr 41
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 54
2. www.caranddriver.gr 227
3. www.autotriti.gr 228
4. www.drive.gr 231
5. www.gocar.gr 256
6. www.motori.gr 272
7. www.autogreeknews.gr 491
8. www.4troxoi.gr 630
9. www.autoblog.gr 843
10. www.caroto.gr 1.389
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 2.447
3. www.carwall.gr 8.734
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/3/2019 (21:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Είναι ωραίο να βλέπεις στην πράξη τις δυνατότητες εντός αυτοκινήτου και σε ασφαλές περιβάλλον…

Η BMW X2...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης