Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η θωράκιση σε ένα αυτοκίνητο δεν αφορά μόνο συγκεκριμένα μοντέλα, όπως BMW, Mercedes κ.ά.

Υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν οποιοδήποτε όχημα σε θωρακισμένο με σκοπό αυτό να προσφέρει προστασία στους επιβάτες όταν αυτοί δεχτούν επίθεση.

Η μετατροπή ενός απλού Smart σε θωρακισμένο περιλαμβάνει σχεδόν ολοκληρωτικές αλλαγές στον κλωβό ασφαλείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Θωράκιση επιπέδου Β4

Μπορεί να ακούγεται κάπως… περίεργο αλλά ένα αυτοκίνητο που μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα και να
Τα πάντα θωρακίζονται αρκεί να το θέλει ο πελάτης…γίνει θωρακισμένο είναι το Smart. Καλά διαβάσατε. Το μικρό γερμανικό μοντέλο πόλης μπορεί να θωρακιστεί σε επίπεδο Β4, που σε απλά ελληνικά, αντέχει σφαίρες από όπλο χειρός (πχ. magnum).

Η θωράκιση περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο κλωβό, τζάμια, νέο βελτιωμένο κινητήρα, αλλά και αλλαγές σε φρένα και αναρτήσεις. Με όλα τα παραπάνω το βάρος θα αυξηθεί από τα 900 στα 1.350 κιλά, οπότε δικαιολογούνται και όλες οι τροποποιήσεις.

Οι αναρτήσεις αλλάζουν όπως και τα πίσω φρένα (από ταμπούρα σε δίσκους)

Τελική τιμή κοντά στα 90.000 ευρώ

Πόσο όμως κοστίζει μία τέτοια μετατροπή; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό με κόστος που ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε την αγορά του αυτοκινήτου, το τελωνείο και κάποιες άλλες αλλαγές τότε το τελικό ποσό αγγίζει σχεδόν τα 90.000 ευρώ.

Το βάρος του θωρακισμένου Smart (επίπεδο Β4) αυξάνεται κατά 450 κιλά (σύνολο 1.350) άρα πρέπει και ο κινητήρας να μπορεί να ανταποκρίνεται. Με λίγα λόγια τοποθετείται νέο βελτιωμένο μηχανικό σύνολο... (φωτό αρχείου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης