Αποστολή στην Κύπρο: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέλιος Κυθρεώτης είναι Κύπριος, λάτρης γρήγορων αυτοκινήτων και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη ταχύτητα ή καλύτερα για την επιτάχυνση. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά έχει καταφέρει να γράψει τη δική του ιστορία στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο πρώτος αγώνας Dragster έγινε στην Τρίπολη το 1999…Οι παλαιότεροι και κυρίως όσοι έχουν ασχοληθεί με τους αγώνες Dragster τον θυμούνται και ως «ο Κύπριος», καθώς ήταν ένας από αυτούς που κατάφερνε να συγκεντρώνει γύρω από όνομά του πολλές συζητήσεις. Τελικά ήταν αυτός που κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του σε ένα σπορ με φανατικούς θεατές καθώς το 1999 πήρε το ρίσκο να διοργανώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνα Dragster και συγκεκριμένα στην Τρίπολη.

Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη και συνεχίστηκε, με αποκορύφωμα την διοργάνωση Dragster στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου φιλοξένησε αγώνα με χιλιάδες θεατές. Φαινόταν ξεκάθαρα πως κάτι άλλαζε εκείνη την εποχή σε έναν χώρο που γνώρισε κατακόρυφη άνοδο, και δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέλιος Κυθρεώτης γνωστός στους φίλους των αγώνων Dragster και ως "ο Κύπριος" πίσω από το τιμόνι του αγαπημένου του Fiat Coupe

 

Η ιστορία γράφτηκε…

Από τότε έχουν διεξαχθεί πάρα πολλοί αγώνες, έγιναν πρωταθλήματα, τα αυτοκίνητα εξελίχτηκαν πάρα πολύ Ο Κύπριος που άλλαξε τα δεδομένα σε ένα σπορ με τεράστια απήχηση…και αρκετοί οδηγοί αποφάσισαν να λύσουν τις… διαφορές τους εντός πίστας. Ο Στέλιος Κυθρεώτης λίγα χρόνια αφότου ξεκίνησε την διοργάνωση αγώνων Dragster αποχώρησε και συνέχισε να προσφέρει τις γνώσεις και την αγάπη του για το άθλημα στην Κύπρο.

Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως σπάνια μιλά για την εποχή εκείνη και ιδίως όταν αυτά που λέει καταγράφονται σε κάμερα. Ταξιδέψαμε στην Κύπρο και συναντήσαμε τον Στέλιο Κυθρεώτη και συζητήσαμε πολλά για το Dragster στην Ελλάδα. Μας έδειξε την αποθήκη που διατηρεί ακόμα πράγματα τα οποία βλέπαμε στις ελληνικές πίστες, όπως και το θρυλικό Fiat Topolino, το πρώτο σωληνωτό αγωνιστικό που έτρεξε στην Ελλάδα.  

Το θρυλικό Fiat Topolino έτοιμο για... κόντρα!

 

Σπάνια συνέντυεξη

Η συζήτηση που κάναμε έγινε μέσα σε ένα από τα αγαπημένα του αυτοκίνητα (Fiat Coupe) καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο και την καταγράψαμε με κινητό τηλέφωνο. Μας παραχώρησε μία σπάνια συνέντευξη μιλώντας για Αυτά που είπε ο Στέλιος Κυθρεώτης είναι στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό Dragster…πράγματα για τα οποία δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια. Όπως θα διαπιστώσετε, ο Στέλιος Κυθρεώτης δεν είναι απλά ένας φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού που πέρασε από την Ελλάδα και έκανε αγώνες αλλά ένας σπάνιος άνθρωπος με χαρίσματα. Οι γνώσεις του, η πρωτοβουλία και το πείσμα του έδωσαν τη δυνατότητα στους επόμενους να εξελίξουν ένα από τα αθλήματα που καταφέρνει να συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές και να θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα στο ελληνικό motorsport.

Αυτή τη στιγμή διευθύνει τον μεγαλύτερο ψηφιακό Media-ακό όμιλο της Κύπρου, διοργανώνει την έκθεση αυτοκινήτου, διαχειρίζεται το ένα και μοναδικό αυτοκινητοδρόμιο της Κύπρος και βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη διοργάνωση, είτε αυτή έχει να κάνει με… ρόδες είτε με οτιδήποτε που συγκεντρώνει κόσμο.

 

Παρακολουθήστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κυθρεώτης στο zougla.gr

 

 

Τι μάθαμε από τον Στέλιο Κυθρεώτη…

  • Πότε έγινε ο πρώτος αγώνας Dragster στην Ελλάδα
  • Πού έγινε ο πρώτος αγώνας και πόσο κόσμο συγκέντρωσε;
  • Οι σκέψεις για πίστα στην Καλαμάτα…
  • Το ταξίδι στην πίστα Santa Pod…
  • Το πρώτο σωληνωτό αγωνιστικό που έτρεξε στην Ελλάδα…
  • Ο πρώτος αγώνας στο Ελληνικό και οι 22.000 θεατές…
  • Τα θέματα μετά τις επιτυχίες…
  • Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας, οι φωτιές και οι καταγγελίες…
  • Πότε έφυγε από την Ελλάδα…
  • Το κελί, το χαλούμι…
  • Οι λυκοφιλίες και οι λόγοι που αποχώρησε…
  • Οι πολύ δυνατές φιλίες μέσα από τους αγώνες…
  • Το Fiat Topolino και οι… χρόνοι…
  • Οι συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με διοργανώσεις…

 

Ο Στέλιος Κυθρεώτης διευθύνει τον μεγαλύτερο ψηφιακό Media-ακό όμιλο της Κύπρου

 

Χιλιάδες θεατές σε αγώνα της Τρίπολης...

 

Κόντρες της τότε εποχής με θρυλικά αγωνιστικά οχήματα...

 

Λαοθάλασσα στο Ελληνικό...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης