Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Kia Stinger δεν είναι ακόμη ένα Kia ή καλύτερα ένα απλό κορεατικό καθημερινό αυτοκίνητο. Το Stinger είναι ένα πολυτελές όχημα μήκους 4,8 μέτρων που εφοδιάζεται ακόμα και με κινητήρα που φτάνει τα 3.3 λίτρα…Πρόκειται για ένα μοντέλο που καταφέρνει να παντρεύει τρία χαρακτηριστικά: την πολυτέλεια, τις επιδόσεις και τον… οικογενειακό χαρακτήρα.

Το Stinger έχει μήκος 4,8 μέτρα και μεταξύ άλλων εντυπωσιάζει για τις επιδόσεις του. Κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, δύο βενζίνης και μία diesel. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμα τα μηχανικά σύνολα 2.0 και 3.3 λίτρων, με το δεύτερο να επιταχύνει το αμάξωμα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και να αγγίζει σε τελική τα 270 χλμ./ώρα.

Η έκδοση diesel εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2.2 λίτρων με απόδοση 197 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο και μοναδικό Kia Stinger που έφερε η εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα ήρθε και πήγαμε να το βρούμε μέσα στο πλοίο που το μετέφερε...

Πολυτέλεια by Kia

Τέτοια νούμερα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αυτοκίνητα της Kia, όπως δεν έχουμε συνηθίσει Πήγαμε πρωί – πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχτούμε το Kia Stingerκαι στην πολυτέλεια ενός τέτοιου μοντέλου. Καθόλου τυχαίο θα λέγαμε πως οι Κορεάτες λανσάρουν τη μάρκα ως την premium του γκρουπ, συγκριτικά με την Hyundai, και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στο Stinger.

Το πρώτο Stinger, πάντως, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και, όπως θα δείτε στο video που φτιάξαμε, βρεθήκαμε στο λιμάνι του Πειραιά για να το υποδεχτούμε. Αυτήν τη φορά χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του ΟΛΠ αλλά και της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Kia καθώς και των εργαζομένων στο λιμάνι, καταφέραμε να μπούμε μέσα στο πλοίο και να τραβήξουμε μοναδικά πλάνα που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δείτε το video με το πρώτο Kia Stinger που έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία

Πού θα το δούμε

Το επιβλητικό πλοίο των 168 μέτρων της NEPTUNE Lines μεταφέρει έως και 8.000 αυτοκίνητα και το να βρούμε το ένα και μοναδικό Stinger μας πήρε λίγη… ώρα. Πρόκειται για την έκδοση με τον κινητήρα των Το επιβλητικό μοντέλο θα το δούμε στην έκθεση «Αυτοκίνηση» τον Νοέμβριο2.0 λίτρων o οποίος αποδίδει 251 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Εσωτερικά διακρίνεται για την πολυτέλεια με έντονο τον συνδυασμό δέρματος και αλουμινίου.

Το συγκεκριμένο Kia Stinger θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση τον ερχόμενο Νοέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση». Να σημειώσουμε πως η αρχική του τιμή είναι τα 45.000 ευρώ.

*Την ξενάγηση στο πλοίο μάς έκανε ο πρόεδρος των Εποπτών Αρχιεργατών Πέτρος Ψυχογυιός, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Kia Stinger πατήστε
ΕΔΩ

Το Kia Stinger...
Τα πίσω φώτα θυμίζουν έντονα τη Maserati Gran Turismo
Για πρώτη φορά εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο
Τα πίσω καθίσματα
Από αυτήν την εικόνα καταλαβαίνεις την πολυτέλεια που έχει. Όπως βλέπετε, με αυτόν τον τρόπο και αυτά τα προστατευτικά έρχεται στην Ελλάδα...
Το μήκος ξεπερνά τα 4,8 μέτρα
Έτσι είναι το εσωτερικό ενός σύγχρονου πλοίου που μεταφέρει αυτοκίνητα

Κι όμως είναι πλοίο και όχι... χειρουργείο.
Η βοήθεια του διευθυντή Marketing της Kia στην Ελλάδα Νίκου Αρμενάκη ήταν πολύτιμη για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε το Kia Stinger
Μαζί με τον Πρόεδρο Εποπτών Αρχιεργατών του ΟΛΠ Πέτρο Ψυχογυιό ο οποίος αφιέρωσε πολύ χρόνο για να μας υποδεχτεί και να μας ξεναγήσει στο πλοίο...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης