Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που είναι η Παρασκευή 5 Ιουνίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα κίνητρα που θα δοθούν για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ήδη υπάρχει έτοιμο το νομοσχέδιο και αναμένουμε την έγκριση των αρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές αλλά κυρίως οι επαγγελματίες από την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Να σημειώσουμε πως θα υπάρξουν κίνητρα και για υβριδικά –plug in hybrid μοντέλα τα οποία όμως δεν θα είναι στο επίπεδο που αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους Υπουργούς, Κωστή Χατζηδάκη (δεξιά) και Κώστα Καραμανλή θα ανακοινώσουν τα κίνητρα για την αγορά του αυτοκινήτου και της ηλεκτροκίνησης

Θα δοθεί βάρος στην ηλεκτροκίνηση

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  αλλά και τους αρμόδιους Το ηλεκτρικό Enfield E8000 φτιάχτηκε στη Σύρο τη δεκαετία του ’70…Υπουργούς, Κώστα Καραμανλή (Μεταφορών και Υποδομών) και Κωστή Χατζηδάκη (Ανάπτυξης).

Ενδιαφέρον όμως, εκτός από τις ανακοινώσεις, παρουσιάζει και το… φόντο που θα έχουν ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της Κυβέρνησης που έχει μελετηθεί με λεπτομέρεια. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr έχει ζητηθεί να μεταφερθεί στην Αθήνα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Enfield E8000,όπου ένα εξ αυτών βρίσκεται στο βιομηχανικό μουσείο της Σύρου.

Το συγκεκριμένο Enfield E8000 θα βρεθεί στην συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή (φωτό από το 2013 όταν ήρθε στην Ελλάδα)

Βαρύτητα στη συνέντευξη

Αυτό γίνεται  προκειμένου να δοθεί μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή βαρύτητα στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Να θυμίσουμε  πως το συγκεκριμένο (μαζί με άλλες 122 μονάδες), κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 στη Σύρο.

Τα τελευταία 7 χρόνια και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες  αγοράστηκε με χρήματα της οικογένειας Γουλανδρή από ένα ιδιώτη Άγγλο, ο οποίος το είχε στην κατοχή του και βρισκόταν στο νησί Ιsle of Wight.

Το zougla.gr είναι από τα λίγα (τυχερά) Μέσα που έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Enfield E8000

Και άλλα ηλεκτρικά οχήματα

Εκτός από το Enfield E8000 που θα βρίσκεται στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο που έχουν κατασκευάσει Έλληνες φοιτητές, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 17 θέσεων που έχει φτιαχτεί στην χώρα μας αλλά και 9 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαφόρων εταιρειών που πωλούνται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

 

Δείτε το video που είχαμε γυρίσει το 2019 για το ηλεκτρικό Enfield E8000 όταν επισκεφτήκαμε τη Σύρο με… Jet Ski

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης