Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι δυνατόν ένα όχημα μήκους 3,2 μέτρων με μοτέρ από… μοτοσυκλέτα να προσφέρει οδηγική απόλαυση; Η απάντηση είναι πως ναι και ακούει στο όνομα Legend Cars, μία αμερικάνικη εταιρεία που ξεκίνησε – από πού αλλού; – από τις ΗΠΑ το 1992 και τα τελευταία χρόνια εξαπλώθηκε σε όλο σχεδόν τον πλανήτη.

Τα Legend Cars είναι πολύ εκκεντρικά οχήματα και αρκετά γρήγορα!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοτέρ από Yamaha

Βασικά πρόκειται για ένα μονοθέσιο όχημα που φέρει ένα σωληνωτό πλαίσιο, μοτέρ από μοτοσυκλέτα Μπορεί να είναι μικρό αλλά χρειάζεται σχεδόν 4 δευτ. για να πιάσει τα 100χλμ./ώρα…Yamaha, σειριακό κιβώτιο και απλά στοιχεία που το καθιστούν ως ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό εργαλείο που προσφέρει ικανοποίηση σε όποιον καθίσει πίσω από το τιμόνι.

Τα 130 άλογα (ανάλογα με την έκδοση) σε συνδυασμό με τα 450 κιλά βάρους μεταφράζονται σε άφθονα… γκάζια που πολλαπλασιάζονται ακόμα περισσότερο καθώς όταν οδηγείς βρίσκεσαι χαμηλά, ακούς τον ήχο των 12.000 σ.α.λ. και δεν έχεις… ηχομόνωση!

Στη γλώσσα των αριθμών ένα μοντέλο του 2018 με  κινητήρα από Yamaha ΧJR 1.300 κ.εκ. που αποδίδει 130 ίππους, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα (!) ενώ η τελική του ξεπερνά τα 170 χλμ./ώρα.

Η εμπειρία πίσω από το τιμόνι του αμερικάνικου μοντέλου είναι μοναδική...

 

Σε ταξιδεύει αλλού…

Τα Car Legends είναι ένας τύπος αγωνιστικών αυτοκινήτων που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν με την εμφάνιση τους και να προσφέρουν οδηγική απόλαυση…Τα θρυλικά αυτά οχήματα φέρνει στην Ελλάδα η Fanny Flutters Racing Team που αποφάσισε να κάνει ένα δυνατό μπάσιμο και να προκαλέσει όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν όμορφα και να ευχαριστηθούν οδήγηση με ασφάλεια εντός πίστας.

Δεν υπερβάλουμε αλλά το Legend Car είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να ζήσεις το κάτι διαφορετικό.

Πίσω από την εταιρεία βρίσκεται Δήμος Αρχοντούλης (CEO) ο οποίος μαζί με τον Francesco Giordano (Team Manager Instructor) έχουν σκοπό να προσφέρουν πολλά στο ελληνικό motorsport.

Ο CEO της Fanny Flutters Racing Team Δήμος Αρχοντούλης (αριστερά) μαζί με τον Team Manager Instructor Francesco Giordano

 

Έρχονται… 10

Πριν από λίγες ημέρες βρεθήκαμε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων για να οδηγήσουμε ένα από Μακριά από την ρουρίνα της καθημερινότητας…τα 7 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σύντομα θα γίνουν… 10.

Έχοντας δοκιμάσει πολλά οχήματα στην πίστα, η εμπειρία του Legend Cars ήταν ξεχωριστή. Συνδυαστικά, η οδηγική απόλαυση με την εξωτερική σχεδίαση, σε… φτιάχνει και μπορείς εύκολα να το θεωρήσεις προέκταση του εαυτού σου, τις ημέρες που χαλαρώνεις και ξεκουράζεσαι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Είναι ξεχωριστό και το δείχνει...

 

Πόσο κοστίζει;

Η αγορά για ένα καινούργιο Legend Cars κοστίζει περίπου 23.000 ευρώ (μεταχειρισμένο από 8.000) ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα ενοικίου που μεταφράζεται σε 150 ευρώ για 20 λεπτά οδήγησης στην πίστα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της Fanny Flutters Racing Team στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

 

Δείτε το video με τα Legend Cars αλλά και την οδηγικη εμπειρία που είχαμε με ένα από αυτά…

 

 

Τα Legend Cars με.. δύο λόγια

  • Είναι αμερικάνικα οχήματα με ιαπωνική καρδιά (κινητήρα)…
  • Η σκέψη να έρθουν Ελλάδα υπήρχε πριν 2 χρόνια και έγινε πραγματικότητα το 2019…
  • Καλύπτει ένα κενό μεταξύ Formula και καρτ…
  • Γίνονται σκέψεις για πρωτάθλημα με 10 αυτοκίνητα…
  • Έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης…
  • Μπορεί κάποιος να το αγοράσει ή και να το νοικιάσει…

 

Το εσωτερικό του Legend CarΣύρτης στην... πόρτα!Μοτέρ από Yamaha χωρητικότητας 1.3 λίτρων με 130 ίππους...Το συγκεκριμένο είναι το τελευταίας γενιάς Legend Car (MY 2019)Ονομα ψαγμένο που προέρχεται από το πάθος του άντρα για άλλα... κόλπα!Μικρό στο... μήκος αλλά δυνατό σε επιδόσεις και απόλαυση!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης