Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων έχει αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και ιδίως μετά την Αλλάζουν τα δεδομένα για τα αυτοκίνητα…άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του COVID-19.

Τα συνεργεία λειτουργούν στο 100%, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων είναι αρκετά αισιόδοξες, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει και επίσημα γνωστό από την κυβέρνηση ποιο θα είναι το κίνητρο σε θέματα απόσυρσης.

Επιπλέον αναμένεται να υπάρξουν και καλύτερες τιμές στα καινούρια αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες αυτοκίνητα είχαν παραγγελθεί για τις ανάγκες της αγοράς (και ιδίως των εταιρειών rent a car) και αυτό δημιουργεί μια υπερπροσφορά που μεταφράζεται σε καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή…

Επίσημη θέση του Γ. Βασιλάκη

Όλα τα παραπάνω δεν είναι συζητήσεις του… πεζοδρομίου ή γράφτηκαν για να δημιουργήσουν κλίμα, αλλά Γιώργος Βασιλάκης: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο και ξεκινήσαμε καλά”.επίσημα λόγια του προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργου Βασιλάκη. Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, στους Άρης Πορτοσάλτε και Άρη Γαλανόπουλο, τόνισε με απλά και κατανοητά λόγια, τι θα ισχύσει πολύ σύντομα, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτηματικά που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Μιλώντας αρχικά για την επανεκκίνηση της αγοράς αυτοκινήτου ο κ. Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το αισιόδοξο είναι πως άνοιξε η αγορά και ο κόσμος ανταποκρίνεται πιο θετικά από ό,τι περιμέναμε. Η αγορά αυτοκινήτου είναι βαρόμετρο για την οικονομία κάθε χώρας. Βλέπουμε πως η διελευσιμότητα είναι σε υψηλά επίπεδα και ο κόσμος έχει καταλάβει πως δεν βυθίζεται και δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο».

O πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης έδωσε απαντήσεις για όλα όσα ακούγονται σχετικά με το αυτοκίνητο…

Δελεαστικές τιμές
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εισαγωγικές εταιρείες που θα είναι θετική για τους πελάτες, κάτι που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων στοκ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. «Τα αυτοκίνητα που προορίζονταν για παραγγελίες εταιρειών ενοικιάσεων δεν θα εκτελεστούν. Έχουν παραγγελθεί, έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα και υπάρχει υπερπροσφορά από εμάς. Έχουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Θα υπάρξουν καλύτερες τιμές και ευκαιρίες και θα είναι δελεαστικές οι τιμές για τους καταναλωτές».

Απόσυρση: Τι θα ισχύσει και για ποιους
Σχετικά με τα θέματα της απόσυρσης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν τον Ιούνιο. Η απόσυρση δεν θα αφορά σε όλα τα αυτοκίνητα αλλά σε όσους θα αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα. Να σημειώσουμε πως το κίνητρο θα είναι περιορισμένο και θα ισχύει για 1.500 μονάδες (το 2020), ενώ για το 2021 ο στόχος είναι 3.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η απόσυρση θα ισχύει για ηλεκτρικά οχήματα και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Δόθηκαν οι απαντήσεις

Με τις επίσημες δηλώσεις από τον πλέον αρμόδιο σε θέματα αυτοκινήτου, Γιώργο Βασιλάκη, δίνονται οι απαντήσεις για το αύριο της αγοράς.

Θα ισχύσει η απόσυρση αλλά για όσους θα αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (και για περιορισμένο αριθμό), ενώ θα δούμε και καλύτερες τιμές στα καινούρια αυτοκίνητα λόγω της υπερπροσφοράς.

 

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε στους Άρη Πορτοσάλτε και Άρη Γαλανόπουλο του στον ΣΚΑΪ 100.3 ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης