Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες ένα από τα θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα αλλά και όλους εμάς, είναι η προστασία από τον COVID-19.

Η επαφή με άλλους συμπολίτες μας πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, πάντα με προϋποθέσεις και όπως μας προτρέπουν οι ειδικοί.

Το συγκεκριμένο plexiglass διαχωρίζει οδηγό και επιβάτες που κάθονται στο πίσω κάθισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα

Μεταξύ άλλων, ένα θέμα που απασχολεί από την αρχή της εβδομάδας είναι οι μετακινήσεις με ταξί και η Το ζητούμενο είναι να είσαι ασφαλής…επαφή οδηγού με επιβάτη.

Ήδη συζητιέται η μεταφορά ακόμα και δύο επιβατών, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως κάθε επαγγελματίας οδηγός ταξί μπορεί αν και εφόσον το επιθυμεί, να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας τοποθετώντας ειδικό διαφανές υλικό, με σκοπό να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμα και δοκιμή... σπασίματος κάναμε για να δούμε πόσο ανθεκτικό είναι. Στη φωτογραφία και ο Γιάννης Κάτσικας.

Σε μία ώρα είσαι… καλυμμένος

Αναζητώντας στην αγορά μπορεί ο καθένας να βρει διάφορες κατασκευές διαχωριστικών. Μία από αυτές Η κατασκευή αυτή δεν εμποδίζει την ορατότητα..αφορά σε ειδική κατασκευή plexiglass που διαχωρίζει σχεδόν στο 99% οδηγό και επιβάτη.

Η κατασκευή γίνεται από υλικά που δεν εμποδίζουν την ορατότητα όσων κάθονται πίσω, ενώ για κάθε αυτοκίνητο υπάρχει διαφορετική σχεδίαση. Τα υλικά κόβονται σε ειδικό μηχάνημα με laser και η τοποθέτηση γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό.

Η όλη διαδικασία διαρκεί σχεδόν μία ώρα και το κόστος ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει σχεδόν στα 300.

Η όλη διαδικασία με την τοποθετηση γίνεται σε περίπου μία ώρα..

Εντυπωσιακές εικόνες

Στο σχετικό video του zougla.gr θα δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την κοπή plexiglass με laser όπως και ένα… πείραμα που κάναμε για να δούμε ποιες είναι οι αντοχές αυτού του υλικού.

Για την υλοποίηση του video μας βοήθησε ο Γιάννης Κάτσικας που θεωρείται κορυφαίος σε τέτοιου είδους πατέντες.

 

Δείτε το video για να ξέρετε από πρώτο χέρι πώς φτιάχνονται τα διαχωριστικά των αυτοκινήτων με plexiglass

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης