Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγα χρόνια το αυτοκίνητο δεν θα είναι όπως το ξέρουμε σήμερα. Σχεδιαστικά μπορεί να θυμίζει… Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εισβάλουν για τα καλά στη ζωή μαςσυμβατικό τετράτροχο, στην πραγματικότητα όμως από πλευράς τεχνολογίας, οδήγησης και μορφής καυσίμου θα έχει αλλάξει σε… τρομακτικό βαθμό.  

Αυτά δεν είναι πράγματα που βγήκαν από το μυαλό μας ή φανταζόμαστε αλλά όσα παρουσίασε η Audi σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Βαρκελώνη με 2.000 καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και το zougla.gr, που ήταν ένα από τα τέσσερα Μέσα που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο για την Audi όσο και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

To zougla.gr βρέθηκε στη Βαρκελώνη με απεσταλμένο τον Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσίαση από άλλον πλανήτη

Η εκδήλωση διεξήχθη σε ένα συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 10.000 τ.μ. στην πόλη της Βαρκελώνης. Όπως αποδείχτηκε, οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους Σε ένα συνεδριακό χώρο 10.000 τ.μ. οι άνθρωποι της Audi άνοιξαν τα χαρτιά τους για το τι θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλονθέλοντας όχι μόνο να δείξουν ποιο είναι το μέλλον και ποια η τεχνολογική επανάσταση που έρχεται, αλλά και να λύσουν τις όποιες απορίες είχαμε γύρω από τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο  χώρο. Εκεί έγινε η παρουσίαση των όσων εξελίσσονται στα εργαστήρια και θα δούμε στο μέλλον. Συνολικά, «παρέλασαν» στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή περισσότερα από 70 αυτοκίνητα, ωστόσο το κερασάκι στην… τούρτα ήταν η εμφάνιση του ολοκαίνουργιου Α8. Σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, το «ιπτάμενο» Audi A8 μας έβαλε στο κλίμα του τεχνολογικού παροξυσμού που θα ζήσουν όσοι το αποκτήσουν, όταν αυτό κυκλοφορήσει. Η παρουσίαση που έκαναν οι Γερμανοί ήταν εκθαμβωτική, κάτι το οποίο θα διαπιστώσετε στο παρακάτω video.  Φυσικά δεν έλειψαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μαζί και κορυφαίοι οδηγοί αγώνων, όπως ο Walter Röhr και o Matias Ekstrom.

Δείτε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Audi A8 σε παγκόσμιο επίπεδο


Έρχονται τα ηλεκτρικά

Η συνέχεια δόθηκε σε έναν εκπληκτικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο καθένας από τους καλεσμένους
Στο μέλλον το αυτοκίνητο θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού…μπορούσε να επεξεργαστεί τις νέες τεχνολογίες, να συνομιλήσει με τους εξειδικευμένους τεχνικούς και να ενημερωθεί για όσα θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Για παράδειγμα, ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση. Η Audi δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συγκεκριμένη τεχνολογία και όπως μας έδωσαν να καταλάβουμε οι άνθρωποί της, θα τη βιώσουμε καλά στο… πετσί μας πολύ σύντομα. Αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, plug in hybrid (συνδυασμός κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρων που μπαίνουν στην πρίζα) μοντέλα θα μπουν για τα καλά στη ζωή μας.

Στο παρακάτω video μπορείτε να περιηγηθείτε στον χώρο του Audi Summit και να δείτε από τον υπολογιστή σας όσα είδαμε εμείς στη Βαρκελώνη

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Από εκεί και πέρα, η αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει επίσης να μας… απασχολήσει. Είτε μας αρέσει είτε
Στο μέλλον δεν θα μας νοιάζουν τα άλογα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς θα μπορούμε να τα αγοράζουμε με τη μέρα και κάνοντας download!όχι, τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα κινούνται χωρίς οδηγό προκειμένου ο άνθρωπος που κάθεται πίσω από το τιμόνι να έχει περισσότερο δημιουργικό χρόνο το διάστημα που βρίσκεται στον δρόμο.

Επίσης, μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην ψηφιακή τεχνολογία και στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων. Προηγμένες οθόνες, πλειάδα εφαρμογών και πλήρης συνδεσιμότητα θα εξοπλίζουν τα μελλοντικά μοντέλα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες που θα αγοράζει ο… χρήστης για να ικανοποιεί τις ανάγκες του, είτε αυτές είναι οδηγικές είτε τεχνολογικές.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Audi A8, όπου έγινε το... πάτα με να σε πατώ

Αυτονομία – καινοτομία – ευφυΐα

Στην εκδήλωση την παράσταση έκλεψε η 4η γενιά του Audi A8 που αναμένεται στους δρόμους προς τα τέλη του έτους. Το πολυτελές μοντέλο διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα Όσα βλέπουμε σε ταινίες θα τα ζήσουμε σύντομακατασκευής και τα πρωτοποριακά συστήματα. Ένα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει σχεδιαστικά, εφοδιάζεται με φουλ τεχνολογία LED όσον αφορά στα φωτιστικά σώματα, προσφέρει απίστευτη άνεση στους επιβάτες, εξοπλίζεται με μία εξελιγμένη ανάρτηση, ενώ έχει τη δυνατότητα να κινείται και… μόνο του με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα!

Στο διά ταύτα, αυτονομία, ευφυΐα και καινοτομία είναι οι λέξεις συνώνυμες της μάρκας με τους τέσσερις κύκλους. Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι της Audi στέλνουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση θέλοντας να περάσουν στον κόσμο την αντίληψη πως η άνεση των επιβατών, οι μετακινήσεις με ασφάλεια και η προσαρμογή του αυτοκινήτου στις ανάγκες του ιδιοκτήτη είναι πράγματα που θα δούμε πάρα πολύ σύντομα.

 
Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της Audi πατήστε ΕΔΩ

 

Όλα τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα συνδέονται με το κινητό τηλέφωνο και μέσα από αυτό θα μπορείς να ελέγχεις, να προγραμματίζεις ακόμα και να... προσθέτεις άλογα στον κινητήρα, που θα είναι ηλεκτρικός!
To ολοκαίνουργιο Audi A8 ήταν σαν να κατέβηκε από τον... Άρη

Τα υλικά δεν είναι μόνο υψηλής ποιότητας αλλά και φιλικά στο περιβάλλον
Τα φωτιστικά σώματα που θα βλέπουμε στα μελλοντικά αυτοκίνητα έχουν εξελιχτεί πάρα πολύ
Η νέα ανάρτηση που έχει τοποθετηθεί στο νέο Α8 απλώς κάνει υπερβολικά άνετη τη ζωή των επιβατών
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι μέρος του DNA της μάρκας Audi, καθώς πολλά στοιχεία από αυτά τα μεταφέρει στα καθημερινά μας αυτοκίνητα
Έτσι ακριβώς είναι το υβριδικό (plug on hybrid) Audi Q7 e-tron όταν δεν υπάρχει η... καμπίνα των επιβατών
To πρωτότυπο Audi h-tron
To αλουμινένιο σασί του Audi R8
Στον χώρο εκδήλωσης της Audi στη Βαρκελώνη υπήρχε ακόμα και γκαζόν με δέντρα, ακόμα και πουλάκια να κελαηδούν! Με αυτόν τον τρόπο οι Γερμανοί θέλησαν να μας δείξουν πως όσα γίνονται, γίνονται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος
Το εσωτερικό του Α8. Παντού ψηφιακές οθόνες
Δεν είναι έκθεση αυτοκινήτου αλλά έκθεση της... Audi
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει καταφέρει να κινηθεί τέρμα γκάζι χωρίς οδηγό στην πίστα του Χόκενχαϊμ!
Ακτινογραφία του υβριδικού Audi A8
Εσωτερικό της νέας γενιάς του Α8. Σχετικά με το τιμόνι δεν γνωρίζουμε αν θα το δούμε σε κάποια ειδική έκδοση του Α8 ή σε μελλοντικά μοντέλα της Audi...
Τα εξελιγμένα φώτα LED στο Α8
Τεχνολογία παντού...
Η εικόνα μιλά από μόνη της
Το zougla.gr βρίσκεται παντού...

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα... θυμίζουν τα σημερινά αυτοκίνητα όσον αφορά στη σχεδίαση. Η διαφορά είναι πως θα εφοδιάζονται με απίστευτες τεχνολογίες και θα μπορούν να κινούνται ακόμα και χωρίς τη βοήθεια του οδηγού
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης