Το τέλος της επαγγελματικής καριέρας ως οδηγός ανακοίνωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο 44χρονος Νορβηγός «έτρεξε» για λογαριασμό της Ford, της Subaru και της δικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ κατέκτησε τον τίτλο οδηγών του 2003 με τη Subaru ύστερα από σκληρή «μάχη» με τον -τότε «αστέρα» της Citroen- Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος είναι πλέον εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC. Μάλιστα, ο Νορβηγός παραμένει ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία που έχει κατακτήσει τίτλους σε δύο διαφορετικά παγκόσμια πρωταθλήματα της FIA, καθώς πανηγύρισε δις (2014, 2015) την πρώτη θέση στο World Rallycross Championship.

Ο Σόλμπεργκ τόνισε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα WRC.com: «Ήμουν αρκετά τυχερός για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο για 20 χρόνια. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να σταματήσω να κυνηγάω τα πρωταθλήματα. Όμως, σίγουρα δεν σταματάω εντελώς. Ποτέ δεν θα κρεμάσω το κράνος μου ή θα σβήσω τη μηχανή. Αγαπώ τους αγώνες ράλι και αγαπώ την οδήγηση υπερβολικά πολύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νορβηγός υπέφερε από νόσο των πνευμόνων τα τελευταία δύο χρόνια και παραδέχτηκε ότι η ασθένεια, από την οποία έχει τώρα αναρρώσει, έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να ανακοινώσει το τέλος της επαγγελματικής καριέρας του. «Δεν είχα ενέργεια», είπε και συνέχισε: «Και τώρα που η ενέργεια επέστρεψε, θέλω να κάνω κάτι καινούριο. Εκτός από αυτό, ο γιος μου, Όλιβερ, αγωνίζεται τώρα σε ράλι με τη Subaru και θέλω να έχω χρόνο να τον στηρίξω. Τώρα όλα αφορούν το μέλλον. Είμαι τόσο υπερήφανος γι’ αυτά που πέτυχα και τώρα είναι μια καλή στιγμή για να δώσω το “παρών” σε κάποιες εκδηλώσεις, προκειμένου να δω τους φιλάθλους και να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου».

Πλέον ο Σόλμπεργκ θα μετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων σε μια «αποχαιρετιστήρια περιοδεία», αρχής γενομένης από το Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Γκούντγουντ τον Ιούλιο στην Αγγλία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης