Το Ράλι Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε, με τον Thierry Neuville να σημειώνει τη δεύτερη εφετινή νίκη του και να ανεβαίνει στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, την παράσταση έκλεψε ο Kris Meeke με το απίστευτο ατύχημα που είχε το Σάββατο. Ο 38χρονος Βρετανός έχασε τον έλεγχο του Citroen C3 WRC κατά τη διάρκεια της 12ης ειδικής διαδρομής του Σαββάτου, το rally car ανετράπη, έφυγε προς τα δέντρα και έφερε 14 τούμπες, χτυπώντας από κορμό σε κορμό.

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το αυτοκίνητο διαλύθηκε τελείως. Ευτυχώς, το roll cage άντεξε τις πιέσεις και τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έγκαιρα το πλήρωμα. Τόσο ο Meeke όσο και ο συνοδηγός του, Paul Nagle, μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα αργότερα πήραν εξιτήριο, καθώς δεν είχαν κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Ο Βρετανός ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα για το λάθος που έκανε και τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που έχουν κάνει. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αν το C3 WRC δεν είχε τόσο ισχυρό κλωβό ασφαλείας, κανείς δεν ξέρει τι θα είχαν πάθει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης