Η VW Motorsport έκανε το 1-2-3 στο Ράλι Πορτογαλίας, με τον Jari-Matti Latvala να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, τον Sebastien Ogier στο δεύτερο και τον Andreas Mikkelsen στο τρίτο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φινλανδός οδήγησε εξαιρετικά το Polo R WRC, άντεξε στην πίεση του Ogier στο τέλος, πανηγυρίζοντας την παρθενική του νίκη τη φετινή σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Άτυχος στάθηκε ο  Kris Meeke με το Citroen DS3 WRC, καθώς έχασε την τρίτη θέση στην προτελευταία ειδική διαδρομή, λόγω σπασμένης αντιστρεπτικής.

Πέμπτος τερμάτισε ο Ott Tanak με το Ford Fiesta M –Sport, με τον Dani Sordo να κερδίζει την έκτη θέση στις τελευταίες ειδικές, έπειτα από μια εκπληκτική μάχη με τον Mads Ostberg. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hayden Paddon, Robert Kubica και Martin Prokop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Power Stage και οι τρεις επιπλέον βαθμοί πήγαν στον Ogier, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κατηγορήθηκε για unfair απέναντι στον team-mate του, Latvala, καθώς είπε: «Η νίκη εδώ είναι για κάποιους ένα ευτυχές γεγονός, αλλά ξέρω ότι και κάποιοι άλλοι εδώ χαίρονται που δεν κέρδισε ο καλύτερος».

Στην βαθμολογία των οδηγών, ο Γάλλος προηγείται με 105 πόντους, ο δεύτερος Mikkelsen έχει 63, ο Ostberg 57, ο Meeke 47 και ο Latvala 46. Στους κατασκευαστές, η VW Motorsport έχει 146, η Citroen Total Abu Dhabi WRT ακολουθεί με 103 και η Hyundai Motorsport έχει 94.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης