Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι κάτοχος επτά παγκόσμιων τίτλων στο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο απόλυτος κυρίαρχος του WRC τα τελευταία χρόνια, έχοντας σημειώσει συνολικά 50 νίκες στην πλούσια καριέρα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ράλι του Μόντε Κάρλο φαίνεται πως είναι το αγαπημένο του Sebastien Ogier. O Γάλλος οδηγός ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο αγώνα της σεζόν, κερδίζοντας για 8η χρονιά, τις περισσότερες από κάθε άλλον – ξεπέρασε τις 7 νίκες του συμπατριώτη του Sebastien Loeb.

Μεγάλη συμβολή σε αυτή την επιτυχία, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, έχει ο συνοδηγός του Julien Ingrassia. Το γαλλικό δίδυμο, φέτος τρέχει για λογαριασμό της Toyota Gazoo Racing με το Yaris WRC. Αυτή είναι η τελευταία Αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στο WRCχρονιά του Ogier στον θεσμό, καθώς έχει ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Μόντε Κάρλο ανέβηκε ο Elfyn Evans με Toyota και στην τρίτη ο Thierry Neuville με Hyundai. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του νεαρού Kalle Rovanpera, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, οδηγώντας επίσης Toyota Yaris.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O δεύτερος γύρος του WRC έχει προγραμματιστεί για τις 26-28 Φεβρουαρίου με το Ράλι Arctic Φινλανδίας, στην περιοχή του Ροβανιέμι.

 

Αυτοκίνητο του WRC πέφτει σε χαράδρα!

Οι μάγοι της Hyundai στο τιμόνι του i20 WRC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης