Πράματα και θάματα συνέβησαν στο Ράλι Κροατίας με πρωταγωνιστή τον Sebastien Ogier. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota μπορεί να πήρε τη νίκη, αλλά τα όσα έκανε εκτός αγώνα, επισκίασαν τα πάντα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, όπου φαίνεται το Yaris WRC να συγκρούεται με ένα επιβατικό αυτοκίνητο στο κεντρικό δρόμο του Ζάγκρεμπ, αποκαλύφθηκαν όλες οι ενέργειες του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μετά το ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει, ο Ogier αμέσως μετά την πρόσκρουση σταμάτησε, μάζεψε τα σπασμένα κομμάτια από το rally car και στη συνέχεια άρχισε να συνομιλεί με τους αστυνομικούς. Στο βίντεο φαίνεται να τους παρακαλεί για να του επιτρέψουν να φύγει. Αφού αντιλαμβάνεται ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα, μπαίνει στο αυτοκίνητο και σπρώχνει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε μπροστά για να του διακόψει την πορεία.

Στη συνέχεια πέρασε με κόκκινο από μια διασταύρωση, λέγοντας σαν δικαιολογία ότι ήταν σοκαρισμένος από το ατύχημα. Το ερώτημα είναι: Δεν μπορούσε να τον σταματήσει ο συνοδηγός του και να τον ηρεμήσει ως όφειλε;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς, όσα έκανε το πλήρωμα δεν τιμούν κανέναν μέσα στην ιαπωνική ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που ο υπεύθυνος αγώνων της Toyota, Jarmo Lehtinen, εμφανίστηκε στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Οι αγωνοδίκες και η FIA, αντί να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους Ogier και Ingrassia, τους επέβαλλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ για το ατύχημα και 2.000 ευρώ για το κόκκινο φανάρι, καθώς και αποκλεισμό από έναν γύρο του πρωταθλήματος με αναστολή. Ποινές πραγματικά χάδι για μια εργοστασιακή ομάδα.

Αν αυτά είχαν συμβεί σε άλλη χώρα και ειδικά σε Γερμανία, Βρετανία ή Ισπανία, το δίδυμο των πρωταθλητών θα είχε πολύ σοβαρά μπλεξίματα.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση των αγωνοδικών για την πρώτη παραβίαση των κανονισμών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ogier τράκαρε με Ι.Χ. αυτοκίνητο!

Υβριδικά τα rally cars του WRC από το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης