Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κάθε φορά που βρίσκεσαι μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (OAKA) σε πιάνει δέος από αυτή την Ο μέσος όρων για σχεδόν 40.000 εισιτήρια θα είναι στα 18,5 ευρώ, με το φθηνότερο στα 10 ευρώ!εμβληματική αθλητική εγκατάσταση, πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα λοιπόν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, το οποίο τον Σεπτέμβριο (8-11/9) θα φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, τα πλέον άρτια τεχνολογικά αυτοκίνητα στην ιστορία του WRC και όλοι όσοι θα βρεθούν στη λίστα συμμετεχόντων θα ξεκινήσουν την πορεία τους στον αγώνα του 2022 με μια μοναδική παράσταση στην ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium, μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων θεατών. Το 2022 η πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλλυ θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου σε μια ασφάλτινη διαδρομή 2 χιλιομέτρων. Οι θεατές μπορούν από τώρα να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, με κόστος που ξεκινάει από τα 10 ευρώ.

Στο εμβληματικό ΟΑΚΑ η έναρξη του «Ακρόπολις 2022».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι φέτος το Ράλλυ θα ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα αποχωριστεί για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του. Είναι από τις φορές που ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργάζεται με το κράτος. Είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει η κυβέρνησή μας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το κράτος αποτελεσματικά, και όλο αυτό εν τέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας. Είναι η φιλοσοφία της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Το είδαμε πολύ έντονα πέρυσι με τη σπουδαία συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών, οι οποίες επέλεξαν να προβληθούν μέσα από τον αγώνα και να ταυτιστούν με μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που προξένησε κύματα ενθουσιασμού σε φίλους του motorsport εντός και εκτός Ελλάδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αυγενάκης έδωσε την υπόσχεση ότι το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι πιο ασφαλές και πιο συναρπαστικό από ποτέ.

Τρεις νέες ειδικές και μια νυχτερινή!

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 παρουσίασαν η αλυτάρχης του αγώνα κ. Η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις.Ανίτα Πασαλή με τον βετεράνο οδηγό αγώνων Στράτη Χατζηπαναγιώτου. Οι ίδιοι αποκάλυψαν τρεις προσθήκες και συγκεκριμένα της γνωστής ειδικής διαδρομής «Χαρβάτι» στην Κορινθία, της ε.δ. «Λειβαδιά», αλλά και μιας διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στον Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ. Φέτος δεν θα υπάρξει στο πρόγραμμα η ειδική διαδρομή Παύλιανη, ωστόσο η ειδική διαδρομή Βωξίτες (Άμφισσα) στο τέλος της πρώτης ημέρας θα είναι νυχτερινή με φόντο το γεμάτο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου.

Το Ράλλυ έχει εκκίνηση στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 8/9, όπου και πραγματοποιείται η 1η ειδική διαδρομή του αγώνα μέσα στο Στάδιο. Την Παρασκευή 9/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές από τις 10:00 το πρωί μέχρι και μετά τις 9:00 το βράδυ, με ανασυγκρότηση στη Λαμία. Το Σάββατο 10/9 το Ράλλυ συνεχίζεται με 6 ειδικές διαδρομές, που περιλαμβάνει την περιβόητη Ταρζάν, ενώ την Κυριακή ο αγώνας κλείνει με 2 ειδικές διαδρομές και, φυσικά, την Power Stage στο Ελευθεροχώρι.

Από την πλευρά των χορηγών, από το βήμα της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Χριστίνα Μηλιαράκη, διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας της ΕΚΟ, μέλους του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, γενικός διευθυντής Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Μαρία Ηλιοπούλου, Corporate Communications Manager της Toyota Ελλάς, Γιάννης Βασιλάκος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Dixon South East Europe (Κωτσόβολος), Θάνος Μαρίνος, Managing Director της Betsson, και Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η διαδρομή της Υπερειδικής ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium.

Το «παρών» κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσε πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους ο κ. Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Καραΐσκος, δήμαρχος Λαμιέων, ο κ. Νίκος Σουλιώτης, δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, όπως φυσικά και ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, έγινε αναφορά σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιό του, όπως ενέργειες Οδικής Ασφάλειας, αλλά και η διοργάνωση -για δεύτερη συνεχή χρονιά- του Τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι eSports, που, όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις ΕΔΩ.

Η 1η ημέρα του Ράλλυ θα είναι εξαντλητική, καθώς ξεκινάει από τις 10:00 το πρωί και ολοκληρώνεται μετά τις 9:00 το βράδυ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης