Περικλής Χαλάτσης, Γιάννης Πετρόχειλος, Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα ελληνικά βουνά στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας γέμισαν από θεατές το Σάββατο με τις ειδικές Ο κόσμος δεν ξέχασε το WRC, αλλά ξέχασε τους κανόνες ασφάλειας το Σάββατο στις ειδικές διαδρομές.διαδρομές να είναι ασφυκτικά γεμάτες με κόσμο. Φυσικά, αυτό είναι εξαιρετικά θετικό και δείχνει τη λαχτάρα που είχαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δουν πάλι από κοντά το “Ράλι των Θεών”. Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις και στην προκειμένη περίπτωση η μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των κριτών οδήγησε σε ακύρωση της 10ης ειδικής διαδρομής του Ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι παρόλα αυτά, εκείνος που κυριάρχησε το Σάββατο ήταν ο Kalle Rovanpera με το εργοστασιακό Toyota Yaris GR WRC. Ο νεαρός Φινλανδός, ιδιαίτερα στο πρωινό σκέλος με τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, οδήγησε αλάνθαστα, γρήγορα και κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά που τον έφερε μια ανάσα από τη νίκη στο Ράλι Ακρόπολις. Μένουν οι τρεις ειδικές της Κυριακής και αν ο Rovanpera είναι ψύχραιμος θα φύγει από την Ελλάδα με τη δεύτερη φετινή του νίκη. Η διαφορά του στη Γενική Κατάταξη είναι στα 30,8 δευτερόλεπτα κάτι που αν διαχειριστεί σωστά δε θα έχει πρόβλημα.

Πολύ δυνατός ο Tanak άφησε υποσχέσεις ότι θα κυνηγήσει τη νίκη την Κυριακή.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει η δεύτερη θέση μεταξύ Ogier και Tanak

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη μάχη είχαμε για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Ott Tanak και του Sebastien Ogier. Ο Γάλλος της Toyota φάνηκε πιο δυνατός στο τέλος του πρωινού loop, αλλά στο τέλος της ημέρας ήταν ο Tanak που πήρε τη δεύτερη θέση. Ο Εσθονός της Hyundai στην τελευταία ειδική της ημέρας κατάφερε να πάρει ανάσα και έφτιαξε μια διαφορά 9,4 δευτερολέπτων από τον Ogier. Ο πρωταθλητής από την άλλη έχει μπει σε safe mode και δε ρισκάρει τίποτα αφού η 3η θέση είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα έχοντας τους βασικούς αντιπάλους για τον τίτλο (Evans και Neuville) πολύ πίσω στην κατάταξη.

Στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης έμεινε ο Dani Sordo ο οποίος ήταν απογοητευμένος με την απόδοσή του Ο “Ταρζάν” την Κυριακή θα κρίνει τον νικητή του Ράλι Ακρόπολις!την 3η ημέρα του Ράλι. Ο Ισπανός προσπάθησε να πιέσει αλλά δε βρήκε τον ρυθμό να παλέψει για το βάθρο. Πίσω του είχε τα δύο Ford Fiesta M-Sport να παλεύουν για την 5η θέση. Μπροστά, στην 5η θέση, βρέθηκε ο Andrien Fourmaux ο οποίος ήταν σχεδόν όλη την ημέρα ταχύτερος από τον teammate του Gus Greensmith. Στη δεκάδα της Γενικής κατάφερε να μπει ο Elfyn Evans ο οποίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα το Σάββατο, ενώ ο Thierry Neuville έμεινε στη 10η θέση με το Hyundai i20 WRC. Και οι δύο οδηγοί στοχεύουν την αυριανή Power Stage για να διασώσουν ότι μπορούν από το Ράλι Ακρόπολις.

Στην κατηγορία WRC2 είχαμε μάχη μεταξύ Andreas Mikkelsen και Marcos Bulacia με τον Βολιβιανό να είναι μπροστά από τον teammate του στη Skoda με ένα πολύ γρήγορο πέρασμα στην τελευταία ειδική της ημέρας. Στην WRC3 τον πρώτο λόγο έχει ο Rossel με Citroen C3, ενώ στους Έλληνες οι Κεχαγιάς/Τσαούσογλου αντέχουν στην 19η θέση της Γενικής με το Skoda Fabia EVO.

Η δράση στο φετινό Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρεις ειδικές διαδρομές και φυσικά τη θρυλική ειδική Ταρζάν!.

Δείτε παρακάτω όλες οι εξελίξεις της ημέρας όπως τις κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το zougla.gr.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης