Προγραμματισμός, πειθαρχία, πίστη στο πλάνο, αξιόπιστα αυτοκίνητα και ταλαντούχοι οδηγοί. Αυτό είναι το σύνθημα της VW Motorsport και με αυτό πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια, κατακτώντας το έναν τίτλο μετά τον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Ενόψει των νέων τεχνικών κανονισμών και των αλλαγών στα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το 2017, η VW ανακοίνωσε πως ξεκινά από τώρα τις δοκιμές, ώστε να είναι πανέτοιμη σε 1,5 χρόνο.

Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το Polo R WRC, το οποίο φυσικά είναι προσαρμοσμένο στις τεχνικές προδιαγραφές της FIA για το 2017. Την εξέλιξη του οχήματος θα αναλάβει σε πρώτη φάση ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Marcus Gronholm, καθώς οι εργοστασιακοί οδηγοί της ομάδας έχουν ρίξει όλο το βάρος στις δοκιμές του τωρινού Polo για τα εναπομείναντα Ράλι της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, από τη μεθεπόμενη χρονιά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC θα φέρουν άκρως επιθετικά bodykit και μεγαλύτερα turbo στους κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα είναι πιο φαρδιά κατά 55 χλστ., η μάσκα θα μεγαλώσει κατά 60 χλστ. και το πίσω τμήμα κατά 30 χλστ., με την τεράστια πτέρυγα να είναι εξέχει έως και 50 χλστ. από τον προφυλακτήρα. Την ίδια στιγμή, το βάρος μειώνεται κατά 50 κιλά και επιστρέφουν τα ηλεκτρονικά διαφορικά μπλοκέ. Ο 1.6 turbo κινητήρας αναβαθμίζεται ώστε η μέγιστη ισχύς να φτάσει τους 380 ίππους, με την τουρμπίνα να έχει διατομή 6 χλστ. και πίεση στα 2,5 bar.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης