Στις 3-6 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στο Μεξικό ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, στο πλαίσιο της σεζόν 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία μέρα του αγώνα, τα πληρώματα θα δοκιμαστούν στις πιο σκληρές συνθήκες, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μια ειδική διαδρομή μήκους 80 χιλιομέτρων, τη μεγαλύτερη που έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια στο WRC.

Πρόκειται για την Ε.Δ.20 Guanajuato, η οποία φέρνει στο μυαλό στιγμές από τις δεκαετίες του 1970 και ’80. Η ειδική θα διεξαχθεί στα βουνά του Guanajuato και έχει το μέγιστο μήκος που επιτρέπουν οι κανονισμοί του WRC. Οδηγοί, συνοδηγοί και μηχανικοί έχουν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση. Οι πνευματικές, ψυχικές και σωματικές αντοχές όλων θα δοκιμαστούν στο όριο για περίπου 50 λεπτά, όπως και τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως, η μεγαλύτερη ειδική στην ιστορία των Ράλι ήταν η Liamone-Suaricchio μήκους 83 χιλιομέτρων, στον τραγικό Γύρο της Κορσικής του 1986, όπου έχασαν τη ζωή τους οι Attilio Bettega, Henri Toivonen και Sergio Cresto.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης