Του Περικλή Χαλάτση

Το Ράλλυ Φινλανδίας που τέλειωσε το απόγευμα της Κυριακής ήταν από τους καλύτερους αγώνες του WRC. Με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία ειδική. Οι διαφορές ανάμεσα στους Ott Tanak- Martin Jarveoja με το Hyundai i20 Rally1 με τους Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen με το Toyota Yaris Rally1 ήταν τόσο μικρές που όλα μπορούσαν να ανατραπούν μέχρι με τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Εσθονοί κέρδισαν τελικά τον τετραήμερο και άκρως εντυπωσιακό αγώνα. Πίσω τους με διαφορά 6.8 δευτερόλεπτα τερμάτισαν οι Φινλανδοί και πρωτοπόροι στη βαθμολογία των οδηγών που τελικά έκαναν το σωστό. Αν και είχαν μικρή διαφορά με τους πρωτοπόρους και στις τελευταίες τέσσερις σημερινές διαδρομές θα μπορούσαν να έκαναν την ανατροπή, δεν παρασύρθηκαν.

Δεν πίεσαν για να κερδίσουν τον αγώνα αλλά αρκέστηκαν σε μια δεύτερη θέση στο βάθρο ανεβάζοντας όμως ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους ανάμεσα στους δεύτερους στη βαθμολογία Thierry Neuville- Martjin Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) που τερμάτισαν στην 5η θέση.

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα τερμάτισαν οι Esapekka Lappi- Janne Ferm (Toyota Yaris Rally1). Αν και στην 21 ειδική διαδρομή σε μια αριστερή στροφή βγήκαν από το δρόμο και τούμπαραν. Ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και τερμάτισαν «λαβωμένοι». Σ αυτήν την ειδική τερμάτισαν στην 11η θέση . Έχασαν 20 δευτερόλεπτα ωστόσο διατήρησαν την 3η θέση στην τελική κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Elfyn Evans- Scott Martin (Toyota Yaris Rally1). Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Thierry Neuville- Martjin Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) που βρήκαν τον ρυθμό τους στο τρίτο σκέλος του αγώνα αφού έκαναν κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητό τους.
Η τελική κατάταξη στα δέκα πρώτα πληρώματα

Ο επόμενος αγώνας του WRC θα γίνει στο Βέλγιο στις 18-21 Αυγούστου. Στην έδρα του Βέλγου Thierry Neuville. Για να δούμε αν εκεί το πλήρωμα της Hyundai θα μας κάνει την έκπληξη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης