Απογοητευτικά έχει ξεκινήσει η φετινή χρονιά για τον Kris Meeke, με τον Ιρλανδό να κάνει συνεχόμενα λάθη σε όλους τους αγώνες, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 27 βαθμούς έπειτα από επτά Ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόσφατο Ράλι Σαρδηνίας, ο Meeke τούμπαρε για μία ακόμη φορά το C3 WRC, προκαλώντας την «έκρηξη» της ομάδας. Η Citroen Racing στήριζε πολλά στον 37χρονο οδηγό, ο οποίος υποτίθεται θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Τα πράγματα όμως δεν βαίνουν καθόλου καλά για τον Ιρλανδό, αφού βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής με τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Sebastien Ogier να είναι στους 114 βαθμούς.

Οι εμφανίσεις του Meeke υποχρέωσαν τη Citroen να τον αποσύρει από το επερχόμενο Ράλι Πολωνίας. Τη θέση του στο μπάκετ κάθισμα του C3 WRC θα πάρει ο Andreas Mikkelsen, πρώην οδηγός της VW Motorsport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από τον αγώνα στη Σαρδηνία, είχαμε ζητήσει από τα πληρώματά μας να φθάσουν στον τερματισμό. Δυστυχώς ο Kris δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη και να διατηρήσει ένα σταθερό ρυθμό. Έπειτα από μια σειρά δύσκολων αποτελεσμάτων, του ζητήσαμε να κάνει ένα βήμα πίσω και παραχωρήσει την θέση του στον Andreas Mikkelsen για τον επόμενο αγώνα. Ο Kris κατάλαβε ότι αυτό είναι για το καλό της ομάδας. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την κατανόηση. Πιστεύω πως το ρεπό θα τον βοηθήσει να γεμίσει τις μπαταρίες του, να εκτονώσει την πίεση και να συγκεντρωθεί στο Ράλι Φιλανδίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης