Ο Elfyn Evans ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Πορτογαλίας που πραγματοποιήθηκε το αγωνιστικό Αυτή ήταν η 4η νίκη στην καριέρα του Evansτριήμερο που μας πέρασε. Ο οδηγός της Toyota έφερε το Yaris WRC του στην κορυφή έπειτα από μάχη με τους Sordo, Ogier και Tanak, εκμεταλλευόμενος και τις ατυχίες των αντιπάλων του.

Στη βαθμολογία ο Evans ανέβηκε στη δεύτερη θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Sebastien Ogier επίσης με Toyota. Ο Ogier από τη μεριά του κατάφερε να τερματίσει στη 3η θέση του αγώνα έχοντας αρκετά προβλήματα με τα ελαστικά του, ωστόσο με σταθερότητα σκαρφάλωσε στο βάθρο και κράτησε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sordo κράτησε τη σημαία της Hyundai ψηλά στο Ράλι Πορτογαλίας.

Στην κορυφή της βαθμολογίας τα δύο εργοστασιακά Toyota Yaris

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης τερμάτισε ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC. Ο Ισπανός έκανε την Από ανάρτηση έμειναν τα εργοστασιακά Hyundai των Neuville και Tanakεπίθεσή του τη δεύτερη ημέρα και πλησίασε στην κορυφή τον Evans, ωστόσο στο τέλος της 3ης ημέρας αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Εγκαταλείψεις είχαμε από δύο σημαντικά ονόματα του πρωταθλήματος με τον Ott Tanak να μένει από ανάρτηση στο Hyundai του και τον Thierry Neuville να καταστρέφει την πίσω ανάρτηση του i20 του. Στη βαθμολογία ο Neuville έμεινε στη 3η θέση με τον Tanak να τον ακολουθεί στη 4η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εξάδα στον αγώνα της Πορτογαλίας έκλεισαν οι Katsuta (Toyota), Grensmith (Ford) και Fourmaux (Ford). Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος WRC είναι στη Σαρδηνία στις αρχές Ιουνίου.

Απολαύστε θέαμα από την Power Stage του Ράλι Πορτογαλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Walter Rohrl συναντά ξανά την Porsche 924 Carrera GTS

Η Hyundai ξεκίνησε δοκιμές στο υβριδικό της WRC

Διάσημος προπονητής θα τρέξει στο WRC!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης