«Έσπασαν καρδιές» στο Ράλι Σαρδηνίας

«Έσπασαν καρδιές» στο Ράλι Σαρδηνίας

Το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με τα πληρώματα να δίνουν επικές μάχες σε κάθε αγώνα.

Στο Ράλι Σαρδηνίας, ο Ott Tanak όδευε προς την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, ωστόσο ένα πρόβλημα στην υδραυλική υποβοήθηση του Toyota Yaris στην τελευταία ειδική διαδρομή άλλαξε άρδην τα πράγματα. Ο Εσθονός δυσκολευόταν να χειριστεί το rally car, έκανε τετ-α-κε και έπεσε στην πέμπτη θέση.

Την ατυχία του εκμεταλλεύτηκε ο Dani Sordo, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με το Hyundai i20 WRC. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Teemu Suninen με το Ford Fiesta WRC και στο τρίτο ο Andreas Mikkelsen, επίσης με Hyundai. Ο Ogier δεν κατάφερε να πάρει τίποτα περισσότερο από τους τέσσερις πόντους της υπερειδικής.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Tanak οδηγεί την κούρσα με 150 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον Sebastien Ogier με 146 και τον Thierry Neuville με 143. Στους κατασκευαστές η Hyundai προηγείται με 242 βαθμούς, η Toyota ακολουθεί με 198, η Citroen έχει 170 και η M-Sport 152.

To WRC συνεχίζεται με το Ράλι Φινλανδίας στις 1-4 Αυγούστου.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, 13:09