Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ολοκληρώνονται σήμερα στο Ζάππειο οι εκδηλώσεις «Road Safety» που διοργανώνονται από το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και οι οποίες ξεκίνησαν από την Κρήτη. Και σήμερα ολοκληρώνονται στο Ζάππειο με προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση οργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece.
Επίσημοι προσκεκλημένοι του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είναι ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Νικόλας Τομπάζης.

Στη μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο που έχει κύριο θέμα την Οδική Ασφάλεια, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων «Road Safety», θα προβληθούν βίντεο των Ολυμπιονικών Ντούσκου και Φουντούλη, με μηνύματα για τη ζώνη στο αυτοκίνητο και το κράνος στη μηχανή.

Επίσης η Ολυμπιονίκης, Όλγα Βασδέκη, θα παίξει τον ρόλο της «εγκλωβισμένης» οδηγού. Σύμφωνα με το σενάριο, θα γίνει προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος με 50 χλμ./ώρα. Την εποπτεία του εγχειρήματος έχει το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το «ατύχημα», θα ειδοποιηθεί το 112 και αστυνομικοί θα οριοθετήσουν τον χώρο συμβάντος.
Στη συνέχεια οι πυροσβέστες θα απεγκλωβίσουν την «τραυματία», ενώ το ΕΚΑΒ θα τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Στο Ζάππειο Μέγαρο, σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των δράσεων προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για το θέμα της Ασφάλεια είχε δηλώσει:

«O μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε αυτά τα ζωτικά μηνύματα». 

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας επικοινωνεί καλές πρακτικές με πρωταγωνιστές διάσημους αθλητές. Βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA, #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.
Στο ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον χρυσό Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, Στέφανο Ντούσκο, το μήνυμα είναι: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε».

Στο δεύτερο βίντεο πρωταγωνιστή είναι ο ασημένιος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Γιάννης Φουντούλης. Το μήνυμα είναι: «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή».

Η εκδήλωση γίνεται με τη χορηγία της ΕΚΟ και της Νέας Οδού, Κεντρικής Οδού ενώ οι δράσεις «Road Safety», που γίνονται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης