Μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα απέχει από τους αγώνες, προκειμένου να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι η γαλλική ομάδα θα επιστρέψει το 2017. Η Citroen θέλει να δώσει όλο το βάρος στην εξέλιξη του rally car και να είναι έτοιμη τη μεθεπόμενη χρονιά, οπότε και θα ισχύσουν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί στο WRC. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Citroen Racing Team, Yves Matton, ουσιαστικά πρόκειται για μια επανεκκίνηση στην αγωνιστική εμπλοκή της.

«Οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν από το 2017, είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους. Πρέπει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους πόρους που διαθέτουμε. Έτσι αποφασίσαμε να εστιάσουμε όλες μας τις προσπάθειες στη σχεδίαση και εξέλιξη του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου και να μην συμμετάσχουμε εργοστασιακά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2016», είπε ο κύριος Matton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς Kris Meeke και Mads Ostberg. Θα αναλάβουν την εξέλιξη του νέου rally car προδιαγραφών 2017 ή θα αποχωρήσουν από την ομάδα;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης