Την πρώτη της νίκη στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πανηγύρισε η Citroen, με τον Kris Meeke να τερματίζει στην πρώτη θέση, συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βορειοϊρλανδός οδήγησε εξαιρετικά το C3 WRC μέχρι την Power Stage, έχοντας πάρει διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Sebastien Ogier. Στην τελευταία ειδική ωστόσο, έκανε ένα μεγάλο λάθος, με τους ανθρώπους της ομάδας να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Ο Meeke έφυγε από τη διαδρομή, μπήκε στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων και άρχισε να κινείται ανάμεσά τους, προσπαθώντας να βρει τον δρόμο.

Ευτυχώς, τα κατάφερε, προς μεγάλη ανακούφιση όλων μέσα στη Citroen, οι οποίοι είχαν σοκαριστεί. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση, που ο Meeke δεν μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και χρειάστηκε τη βοήθεια του συνοδηγού του, Paul Nagle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Thierry Neuville με Hyundai, ο οποίος επικράτησε και στην Power Stage, ενώ τέταρτος ήταν ο Ott Tanak με M-Sport Fiesta. Ο Jari-Matti Latvala της Toyota, νικητής στον προηγούμενο αγώνα στη Σουηδία, περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Το τέταρτο Ράλι της χρονιάς θα φιλοξενηθεί στην Κορσική στις 6-9 Απριλίου. Στη γενική βαθμολογία προηγείται ο Ogier με 66 βαθμούς, ο Latvala έχει 58 και ο Tanak 48.

Δείτε πώς πέρασε μέσα από το πάρκινγκ ο Meeke

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης