Απεβίωσε ο Timo Mäkinen

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 14:53
Απεβίωσε ο Timo Mäkinen

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς αγώνων, μια μεγάλη μορφή των ράλι και της γενιάς των «ιπτάμενων Φινλανδών», όπως είχαν χαρακτηριστεί τότε.

Ο Timo Mäkinen γεννήθηκε στο Ελσίνκι στις 18 Μαρτίου του 1938 και το 1959 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Ράλι των 1.000 Λιμνών που αργότερα μετονομάστηκε σε Ράλι Φινλανδίας. Παρότι δεν κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους και πιο θεαματικούς οδηγούς, χάρη στο αγέρωχο στιλ, το ταλέντο και τις ικανότητές του.

Σημείωσε δεκάδες διεθνείς νίκες οδηγώντας αρχικά το Mini Cooper S και στη συνέχεια το Ford Escort RS 1600. Κατέκτησε τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της χώρας του και ήταν αυτός που ουσιαστικά καθιέρωσε το φρενάρισμα με το αριστερό πόδι, κινούμενος οριακά σε όλες τις ειδικές διαδρομές.

Από την ίδρυση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 1973, o «μαέστρος» έλαβε μέρος σε 39 αγώνες, σημειώνοντας τέσσερις νίκες, ανεβαίνοντας επτά φορές στο πόντιουμ των νικητών και κερδίζοντας 73 ειδικές διαδρομές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 14:53