Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport αισθάνεται ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της γης, καθώς κατάφερε έπειτα από 73 αγώνες να κερδίσει το πρώτο του ράλι στο WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ott Tanak εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις εγκαταλείψεις των υπόλοιπων οδηγών, οδήγησε γρήγορα και προσεκτικά το Ford Fiesta WRC, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίσω του τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris, ενώ τρίτος ήταν ο Thierry Neuville με Hyundai i20.

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Esapekka Lappi, ο οποίος στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, κέρδισε πέντε ειδικές διαδρομές, ήταν ταχύτερος όλων στην Power Stage και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Ράλι Σαρδηνίας. Ο Sebastien Ogier περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Andreas Mikkelsen, στην παρθενική του εμφάνιση με αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας για φέτος, ήταν όγδοος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ogier συνεχίζει να προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών, έχοντας 141 βαθμούς, έναντι 123 του Neuville. Στους κατασκευαστές η M-Sport είναι πρώτη με 234 βαθμούς, με τη Hyundai Motorsport να έχει 194 και την Toyota Gazoo Racing 143 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, θα γίνει στην Πολωνία στις 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης