του Νίκου Βιτσιλάκη 

Για να γιορτάσουν τα 46 χρόνια από την ίδρυση της εκ Μαλαισίας προερχόμενης Petronas, οι YME (Yamaha Motor Europe) και Yamaha Austria racing Team (YART) παρουσίασαν μια ειδική έκδοση (και περιορισμένης παραγωγής) R1 στα χρώματα του αγωνιστικού Μ1 των Fabio Quartararo και Franco Morbidelli.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επετειακή αυτή superbike θα παραχθεί σε μόλις 46 αντίτυπα και η τιμή πώλησής της καθορίστηκε στα 46.000 ευρώ, όλα δηλαδή έγιναν έτσι ώστε να περιστρέφονται γύρω από τον επετειακό αριθμό 46. Και αν το πρώτο πράγμα που μας έρχεται κατά νου είναι ο Valentino Rossi, δυστυχώς ή ευτυχώς η R1 Petronas δεν έχει να κάνει μαζί του, είμαστε όμως σίγουροι πως αργά ή γρήγορα η Yamaha θα κάνει κάτι αντίστοιχο και θα βγάλει στην παραγωγή μια Rossi Replica R1 με το εμβληματικό 46 πάνω της.  

Το εύκολο για τους εμπλεκόμενους φορείς θα ήταν να πάρουν ένα R1 παραγωγής, να το βάψουν στα χρώματα της μαλαισιανής ομάδας και να το διαθέσουν στο κοινό. Αμ δε, αυτή η επετειακή έκδοση είναι φορτωμένη με κορυφαία τεχνολογία και περιφερειακά που προέρχονται απευθείας από τον κόσμο του MotoGP και τις αγωνιστικές Μ1 της Petronas!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «μπλε» ομάδα έχει εξοπλίσει αυτό το αγωνιστικό όπλο με ανθρακονημάτινο (carbon) kit, αεροδυναμικά «φτεράκια» (winglets), αγωνιστικού τύπου μαρσπιέ και γκαζιέρα (κοντής διαδρομής), αλουμινένιες ζάντες Marchesini, Michelin αγωνιστικά slick ελαστικά, καθώς και με μια νέα κεντρική μονάδα διαχείρισης (ECU).

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ όμως και συνεχίζονται σε ανάρτηση και φρένα, όπου βλέπουμε την υπογραφή της Ohlins με πιρούνι FGRT και αμορτισέρ TTX, αλλά και αυτή της Brembo με δαγκάνες GP4-RX και T-Drive δίσκους. Ό,τι το καλύτερο υπάρχει στην αγορά δηλαδή! 

Όσοι τυχεροί προλάβουν και αποκτήσουν αυτό το επετειακό R1 θα πάρουν επιπρόσθετα ένα κράνος της ΚΥΤ, ένα T-shirt της Petronas και ένα VIP εισιτήριο για αγώνα MotoGP δικής τους επιλογής. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης