Στο πλαίσιο του γερμανικού Grand Prix στο Sachsenring, ο Ισπανός αναβάτης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του τύπου για να τους ανακοινώσει κάτι σημαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι εξεπλάγησαν, καθώς δεν ήξεραν τι θα πει. Λίγο αργότερα, έμαθαν πως ο Pedrosa θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν. Ο 33χρονος αποφάσισε να αποσυρθεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, καθώς η Honda επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Jorge Lorenzo.

«Το σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτήν την απόφαση. Ήταν σκληρό, καθώς αγάπησα αυτό το άθλημα. Παρότι είχα προτάσεις για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, νιώθω ότι δεν έχω πλέον την ίδια ένταση. Επίσης, οι προτεραιότητές μου είναι πολύ διαφορετικές. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα αυτήν την ευκαιρία στη ζωή και έζησα την εμπειρία. Πέτυχα περισσότερα από όσα περίμενα και είμαι περήφανος. Υλοποίησα το όνειρο μου και συμμετείχα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ όλους», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Pedrosa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ισπανός πήγε στη Honda το 2001 και δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες, σημειώνοντας 31 νίκες και ανεβαίνοντας στο βάθρο 112 φορές. Ήταν από τους πιο αγαπητούς στον χώρο, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που δεν προκάλεσε ποτέ προβλήματα. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε, ότι όλοι τον χειροκρότησαν όρθιοι στη συνέντευξη τύπου και ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, τον αποκάλεσε θρύλο του MotoGP.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης