Ο τρίτος Αγώνας για φέτος στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP είχε και πάλι πρωταγωνιστές τους ίδιους που πήραν νίκες και βάθρα στους δύο προηγούμενους Αγώνες. 

Από το χάος της πρώτης στροφής, όταν ο Tito Rabat προσπάθησε να τους περάσει όλους, από τελευταίος, αυτοί που επέζησαν ήταν οι Francesco Bagnaia, Marc Marquez & Iker Lecuona. Ο νικητής του Αγώνα της Αυστρίας με την Ducati της Pramac Racing οδηγούσε σταθερά, είχε βάλει μαλακό πίσω λάστιχο και άρχισε να κτίζει διαφορά από τους υπόλοιπους. Σχετικά γρήγορα ανέκαμψε από την πτώση του ξεκινήματος ο Alex Marquez της Repsol Honda Team και πέρασε 2ος και άρχισε στους τελευταίους γύρους να μειώνει σημαντικά τη διαφορά του από τον Pecco, που είχε φτάσει τα 6+ δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός με το μαλακό λάστιχο είχε προβλήματα πρόσφυσης, όπως ακριβώς θα γινόταν στην πραγματικότητα. Όμως όταν ο Ισπανός έφτασε τη διαφορά κάτω από τα 2”, ένα λάθος του τον οδήγησε σε μια πτώση και άφησε και πάλι τον Bagnaia να φαίνεται ότι θα πάρει τη 2η συνεχόμενη νίκη του. Όμως ο οδηγός της Ducati έκανε ένα μοιραίο λάθος στον προτελευταίο γύρο, στη στροφή που αν πέσεις χάνεις τον περισσότερο χρόνο και έτσι ο Maverick Viñales της Monster Energy Yamaha MotoGP που εντωμεταξύ είχε περάσει 2ος και οδηγούσε σταθερά και γρήγορα, άρπαξε την ευκαιρία και πήρε την πρώτη του νίκη φέτος! Ο Alex Marquez είχε περάσει και πάλι στην 2η θέση και έτσι ο παραλίγο νικητής αρκέστηκε στην 3η θέση. Οι τρεις τους μοιράστηκαν τα βάθρα σε όλους τους Αγώνες και έδειξαν να βρίσκονται σε άλλο επίπεδο από όλους τους υπόλοιπους.

Ταχύτερος βέβαια σε απόλυτες τιμές χρόνων ήταν και πάλι ο Fabio Quartararo της Petronas Yamaha SRT, που σημείωσε 1’32.832, 4 δέκατα καλύτερο χρόνο από τον καλύτερο του νικητή και 4 ολόκληρα δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο από το πραγματικό ρεκόρ της Χερέθ που έχει ο ίδιος από την pole position που είχε πάρει στον Αγώνα του MotoGP! O Γάλλος όμως έπεσε τόσες πολλές φορές που τερμάτισε μόλις 8ος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marc Marquez της Repsol Honda Team ήταν αυτός που ήταν ο πιο σταθερός και πήρε και σε αυτόν τον αγώνα την 4η θέση, κερδίζοντας τη μάχη με τον Danilo Petrucci της Ducati Team που είχε ανακάμψει από την πτώση της πρώτης στροφής και έφτανε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αλλά έκανε το λάθος την ώρα που τον περνούσε από εσωτερική και έπεσε και πάλι, μένοντας 6ος, αφού εκείνη την ώρα ο Alex Rins της Team Suzuki Ecstar τον πέρασε για να πάρει την 5η θέση. Ο Miguel Oliveira της Red Bull KTM Tech 3 πήρε την 7η θέση, παρά το ότι ήταν πολύ καλός σε χρόνους, αφού συνεχώς έπεφτε θύμα των οδηγών που προσπαθούσαν να τον περάσουν! 

Πίσω από τον “eldiablo” Fabio τερμάτισε 9ος τελικά ο Lecuona που έπεσε και αυτός τις περισσότερες φορές από την πίεση του Γάλλου! 10ος ο Lorenzo Savadori της Aprilia Racing Team Gresini και τελευταίος ο Tito Rabat που προκάλεσε το πρώτο χάος.

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης