Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των χειμερινών δοκιμών των ομάδων του MotoGP στην πίστα της Sepang, o Loris Baz είχε ένα απίστευτο ατύχημα λόγω έκρηξης του πίσω ελαστικού της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μαλακό ελαστικό έσκασε πάνω στη μεγάλη ευθεία, την ώρα που ο 23χρονος αναβάτης της Avintia Ducati είχε αναπτύξει ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Ευτυχώς, ο νεαρός σύρθηκε πάνω στην πίστα και έτσι τη γλύτωσε μόνο με μερικές κακώσεις. Η Michelin ξεκίνησε άμεσα έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της αστοχίας του ελαστικού, με τις ομάδες και τους αναβάτες να μην κρύβουν την ανησυχία τους. 

Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, η γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών απέσυρε τη μαλακή πίσω γόμα, ενώ οι αρμόδιοι φορείς συμφώνησαν για την υποχρεωτική χρήση των αισθητήρων ελέγχου πίεσης των ελαστικών. Την ίδια στιγμή, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τηλεμετρίας από την πτώση του Baz, με τα αποτελέσματα να σοκάρουν τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ατύχημα, από την ώρα που έσκασε το ελαστικό μέχρι να σηκωθεί ο 23χρονος από την άσφαλτο, διήρκεσε 8,5 δευτερόλεπτα. Ο αερόσακος στη στολή του αναβάτη άνοιξε 60 χλστ. του δευτερολέπτου πριν το σώμα του χτυπήσει στο έδαφος, με τη δύναμη που ασκήθηκε στον αριστερό ώμο να φτάνει το απίστευτο νούμερο των 29,9 G. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης