Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jorge Martin ήταν ο ταχύτερος της Παρασκευής στα MotoGP με το 1:47.402 του να είναι αρκετό για να αφήσει τον Fabio Quartararo στην δεύτερη θέση. Ο Johann Zarco έβαλε και τις δύο μοτοσυκλέτες της Pramac στην πρώτη τριάδα, καθώς ο Marc Marquez απολαμβάνει μια επιτυχημένη Παρασκευή μετά την επιστροφή του – ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στην 8η θέση, 0,359 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Fransesco Bagnaia, που είχε κερδίσει τον περσινό αγώνα της Αραγονίας αφού αντιστάθηκε στην επίθεση του Marc Marquez, ήταν δεύτερος ταχύτερος κατά την πρώτη περίοδο δοκιμών το πρωί, όμως το απόγευμα, με τις συνθήκες να καλυτερεύουν και τους χρόνους να πέφτουν, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, αν και ήταν μόλις 0,237 δευτερόλεπτα μακριά από τον Martin. 

 

 

Όσον αφορά τον άλλο διεκδικητή του τίτλου, τον Αleix Espargaro, ενώ το πρωί ξεκίνησε ιδανικά, όντας ο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές, το απόγευμά του δεν πήγε όπως θα ήθελε. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia είχε δύο πτώσεις και τελικά βρέθηκε εκτός δεκάδας. Υπενθυμίζουμε ότι οι 10 πρώτες θέσεις οδηγούν απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες, όπου δίνεται η μάχη για την pole position. Ο Aleix Espargaro λοιπόν θα πρέπει αύριο το πρωί, στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές, να βρει τον ρυθμό που του λείπει και να κλειδώσει την θέση του στην πολυπόθητη δεκάδα.

 

 

Τέλος, ενθαρρυντική ήταν η μέρα για τον Μarc Marquez. O 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από 110 μέρες και ένα χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το συνεχιζόμενο πρόβλημα στο δεξί του χέρι, μετά την πτώση του 2020. Με νέα εξαρτήματα, που είχαν δοκιμαστεί στο διήμερο τεστ του Misano, ο Marc Marquez ήταν η κορυφαία Honda, τελειώνοντας την μέρα στην 8η θέση, ενώ είχε βρεθεί και για λίγο στην κορυφή. Μάλιστα, ο Ισπανός αναβάτης βρισκόταν σε έναν εκπληκτικό γύρο στα τελευταία στάδια, όπου μόνο ένα μικρό λάθος στον τελευταίο τομέα τον απέτρεψε από το να πάρει την πρώτη θέση. Σίγουρα μια καλή μέρα για τον Ισπανό, που επέστρεψε χαμογελώντας στο γκαράζ της Repsol Honda.

 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης