Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ημερολόγιο των MotoGP πρόκειται να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από την τρέχουσα μορφή με τους 20 αγώνες, αφού η Dorna Sports ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για ένα Grand Prix στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό ακολούθησε μια ανακοίνωση ότι είχε συνάψει μνημόνιο κατανόησης για να φέρει τα MotoGP στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια.

Τα MotoGP ελπίζουν τώρα να αγωνιστούν στο νέο Sokol Circuit κοντά στην μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, το Αλμάτι, αφού έφτασαν σε μια πενταετή συμφωνία με τους διοργανωτές που ξεκινά το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σύντομη δήλωση ανέφερε: “Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP FIM έρχεται στο Καζακστάν!”.

“Το 2023 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πενταετούς συμφωνίας που βλέπει τα MotoGP να έρχονται σε μια νέα περιοχή του κόσμου καθώς η εκπληκτική διεθνής πίστα Sokol εντάσσεται στο ημερολόγιο”.

“Ευρισκόμενο λίγο έξω από τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, το Αλμάτι, το Sokol είναι ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα μηχανοκίνητου αθλητισμού που κατασκευάστηκε στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας”.

“Η περιοχή θα είναι ένα νέο “pitstop” για τα MotoGP καθώς το άθλημα συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, εμπλέκοντας νέες αγορές και νέες βάσεις θαυμαστών”.

“Το Καζακστάν θα γίνει επίσης η 30η χώρα που θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix μοτοσυκλέτας από το 1949, ένας τέλειος αριθμός ορόσημο για να γιορτάσει την διαρκώς διευρυνόμενη ιστορία του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, και το Sokol International Racetrack θα είναι η 74η πίστα που θα φιλοξενήσει μια κορυφαία κατηγορία Grand Prix”.

Ένα πλήρες ημερολόγιο του 2023 αναμένεται να αποκαλυφθεί σε εύθετο χρόνο, με τη νέα σεζόν να ξεκινά στις 26 Μαρτίου στην Πορτογαλία.

Ο παραδοσιακός χώρος έναρξης της σεζόν στο Qatar έπρεπε να μεταφερθεί αργότερα μέσα στο έτος, λόγω των επισκευών αναβάθμισης που λαμβάνουν χώρα στο Losail Circuit.

Από την επόμενη χρονιά, τα MotoGP θα έχουν αγώνες σπριντ σε κάθε γύρο του ημερολογίου, οι οποίοι θα διατρέχουν τη μισή απόσταση του κύριου αγώνα και θα πραγματοποιούνται τα Σάββατα.

Το φετινό ημερολόγιο MotoGP επρόκειτο να περιλαμβάνει 21 αγώνες, αλλά η επιστροφή του Grand Prix της Φινλανδίας έπρεπε να ακυρωθεί λόγω της μη ολοκλήρωσης της πίστας στην ώρα της (καθώς και το θέμα της απουσίας των Ρώσων οπαδών λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία).

Η πίστα έκτοτε έχει χρεοκοπήσει και δεν είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης