Ο Valentino Rossi έγινε πρόσφατα 40 χρόνων και το γιόρτασε μετά την καθιερωμένη προπόνηση στο Ράντσο. 

Το party έγινε με τα παιδιά της Ακαδημίας, τους Διευθυντές Uccio Salucci & Albi Tepaldi, την αρραβωνιαστικιά του Francesca Sofia Novello και λίγους καλούς φίλους.  Η τούρτα γενεθλιών είχε το σχήμα του Ράντσου σε τρισδιάστατη απεικόνηση, ενώ για πρώτη φορά βγήκε στη δημοσιότητα ένα φιλί με την Francesca!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντωμεταξύ, πρέπει να αναφερθούμε και σε άλλη μια σημαντική γυναίκα της ζωής του. Στη μητέρα του, τη Stefania. Παρότι  έχει δηλώσει πως προτιμά να μένει σπίτι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παραμένει πάντα δίπλα στα δύο της παιδιά, τον Vale και τον Luca. Ας δούμε δηλώσεις της μαμάς του Γιατρού, για να δούμε ένα πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή από τη σκοπιά της μάνας:

«Ο χρόνος περνάει γρήγορα και δεν μπορώ να το πιστέψω. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα κλείσει τα 40 τόσο γρήγορα γιατί αυτό με κάνει να θυμάμαι τη δική μου ηλικία, την οποία προτιμώ να μην θυμάμαι.»  Όταν η κουβέντα πήγε στους αγώνες η απαντήσεις της ήταν αφοπλιστικές.  «Αυτά τα πράγματα είναι μεγαλύτερα από εμένα οπότε δεν τα σκέφτομαι. Προτιμώ να εστιάζω στις στιγμές που είμαστε μαζί ή σε αυτές που ήταν παιδί. Όταν πήγαινε σχολείο ή όταν πρωτοάρχισε να τρέχει με μοτοσυκλέτες. Είμαι πολύ χαρούμενη με όσα έχει καταφέρει γιατί αυτό σημαίνει πως δουλεύει σωστά και μεθοδικά. Είναι αυτός που βλέπετε από την τηλεόραση. Είναι επιμελής, δίνει όλο του το είναι για να κάνει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιεί το ένστικτο του όμως συνήθως είναι ισορροπημένος. Το λέω αυτό γιατί ποτέ μου δεν τον έχω δει να νευριάζει. Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που δίνει χώρο στους υπόλοιπους γύρω του. Όταν κάτι πάει λάθος, προτιμάει τον διάλογο από τον τσακωμό. Ένας θεμελιώδης λόγος είναι ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και με τους οποίους μπορεί να μοιραστεί το πάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά δε μπορούσε να λείψει και η τοποθέτηση για τον επόμενο τίτλο:

«Ο δέκατος Τίτλος για εμένα είναι κάτι που σου αποσπά την προσοχή. Στο τέλος, υπάρχει μόνο ένας νικητής, όπως στο Φεστιβάλ Sanremo. Οπότε πιστεύω πως υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα. Όταν είχε αρχίσει να αγωνίζεται θυμάμαι ότι είχαμε πολλές κασέτες και έβλεπε τα επιτεύγματα παλιών οδηγών από τους οποίους μάθαινε.»

Η συνοπτικότερη και περιεκτικότερη φράση της Stefania είναι αυτή που περιγράφει τη στάση ζωής απέναντι στα κατορθώματα του Vale:  «Σίγουρα κάποιες στιγμές συζητάω με φίλους μου τα επιτεύγματά του όμως αυτό που μετράει είναι να είσαι ταπεινός.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης