Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το MotoGP μπορεί να αποτελεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δύο τροχούς, ωστόσο και Οι αγώνες Sprint δεν θα μετράνε στη λίστα στατιστικής. Ο νικητής του Grand Prix θα είναι εκείνος που κερδίζει την Κυριακή!αυτό ακόμα μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Η πρόσφατη αποχώρηση του Valentino Rossi από το πρωτάθλημα, ο τραυματισμός και η απουσία του Marc Marquez σε συνδυασμό με το μειωμένο θέαμα (λιγότερες προσπεράσεις λόγω αεροδυναμικών) έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο δεν προσελκύει πλέον τόσο πολλούς φιλάθλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Dorna αποφάσισε λοιπόν να προσθέσει στο αγωνιστικό τριήμερο περισσότερη δράση, φέρνοντας στο προσκήνιο τον αγώνα Sprint. Πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο μετά τις κατατακτήριες και θα έχει μισή διάρκεια σε σχέση με τον κανονικό αγώνα της Κυριακής.

Οι αναβάτες θα λαμβάνουν τους μισούς βαθμούς, ενώ οι νίκες και τα αποτελέσματα δεν θα καταγράφονται ως κανονικές νίκες στις στατιστικές λίστες. Η σειρά στις κατατακτήριες δοκιμές θα μετράνε τόσο για τον αγώνα Sprint όσο και για τον κανονικό αγώνα της Κυριακής και θα πραγματοποιούνται το Σάββατο το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί αναβάτες βρήκαν αρνητική την ιδέα ενός αγώνα Sprint, καθώς θα φορτίσει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό τους τριήμερο. Από την άλλη, υπήρχαν και αρκετοί υποστηρικτές της ιδέας, καθώς θα προσφέρει θέαμα, δράση στην πίστα και ακόμα μια ευκαιρία να συγκεντρώσεις βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης