του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι κατατακτήριες χρονομετρήσεις του πρώτου εκ των δύο αγώνων στην πίστα του Misano έφεραν χαράς ευαγγέλια για το εργοστάσιο από την Ιβάτα, καθώς σήμερα είδε και τις τέσσερις μοτοσυκλέτες του να είναι ταχύτερες όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Maverick Vinales πήρε την Pole Position, έχοντας αύριο πλάι του στην πρώτη σειρά του grid τους «δορυφορικούς» Franco Morbidelli και Fabio Quartararo. Ο ταχύτερος του FP3, Valentino Rossi, είναι ο αναβάτης που εγκαινιάζει τη 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης, έχοντας δίπλα του και πάλι δυο δορυφορικούς αναβάτες. Της Pramac Ducati αυτή τη φορά, οι οποίοι δεν άλλοι από τους Jack Miller και Fransesco Bagnaia σε 5η και 6η θέση αντίστοιχα. To «7-8» των χρονομέτρων σημείωσαν αμφότεροι οι αναβάτες της Suzuki, Alex Rins και Joan Mir.

Η πρώτη εργοστασιακή Ducati είναι εκείνη του Andrea Dovizioso στην 9η θέση, ενώ η 12άδα του Q2 ολοκληρώνεται με τους Johann Zarco (Ducati), Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3). Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των Κατατακτήριων χρονομετρήσεων εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά» 

Με την ηχηρή απουσία της Honda εξαιτίας του τραυματισμένου «Μυρμηγκιού», είναι δύσκολο να μαντέψουμε το αυριανό αποτέλεσμα καθώς η τράπουλα είναι πιο μοιρασμένη από ποτέ. Το 2019 ήταν μια χρονιά που -βγάζοντας το Marc Marquez από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου- είχε και πάλι τρεις Yamaha στο προσκήνιο (Quartararo, Vinales, Rossi). Επομένως, το οφθαλμοφανές είναι ό,τι η εταιρεία των τριών διαπασών έχει βρει τη… φόρμουλα του Misano.

Με τον «ανεβασμένο» Valentino να δείχνει τις προθέσεις του από το ειδικό για την περίσταση κράνος, άνετα τον βλέπουμε στο αυριανό βάθρο, ένα βάθρο που αν δεν είναι η απάντηση στους επικριτές της Yamaha, ίσως σπάσει από τις ιταλικές νότες κάποιας Ducati. Οι απορίες μας θα λυθούν αύριο, στις 15.00 ώρα Ελλάδος όταν και θα σβήσουν τα φώτα εκκίνησης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης