Η δράση της μεγάλης κατηγορίας έδωσε τη θέση της στις μικρότερες κατηγορίες των Moto2 και Moto3 μιας και τα μεγάλα σαλόνια θα αργήσουν μέχρι τον Απρίλιο. Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη σήμερα στο Κατάρ.

Τεκταινόμενα Moto2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tetsuta Nagashima έκανε την έκπληξη στο σημερινό Αγώνα της Moto2 και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στον πρώτο Αγώνα της φετινής σεζόν. Ο Ιάπωνας είχε εμφανιστεί σίγουρος για τον εαυτό του, σε μια κατηγορία που φαίνεται ότι φέτος θα μας προσφέρει πλουσιότατο θέαμα και θα έχει πολλές ανατροπές. Ποιος θα περίμενε άλλωστε τον Nagashima να είναι αυτός που θα έκοβε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο τέλος; Μέσα σε 5 γύρους, τους 5 τελευταίους, άλλαξε όλη η εικόνα του σημερινού αγώνα. Μέχρι τότε τον απόλυτο έλεγχο τον είχε ο Luca Marini, ο οποίος ήταν σταθερά μπροστά και χωρίς πίεση κρατούσε την πρώτη θέση. Ωστόσο η απόδοσή του έπεσε δραματικά στο τέλος, την ίδια ώρα που ξεκινούσε μια τρομερή αντεπίθεση ο Nagashima. Ο Ιάπωνας όχι απλά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο μπροστά του, αλλά έκανε αμέσως και μια σημαντική διαφορά από τους διώκτες του, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του!

Πίσω του τερμάτισε ο Lorenzo Baldassarri, ο οποίος έδωσε πολλές και σκληρές μάχες σήμερα, σε έναν Αγώνα που αρκετές φορές μας θύμισε Moto3. Ο Balda πήρε τους 20β κρατώντας πίσω του τον Enea Bastianini που και αυτός ξεκίνησε με θετικό τρόπο τη φετινή σεζόν. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Joe Roberts, ο οποίος πάλεψε αλλά στο τέλος η φθορά στο μπροστινό ελαστικό, του δημιούργησε προβλήματα. Την 5η θέση πήρε ο Remy Gardner, σε έναν Αγώνα που βαθμούς πήραν όλοι οι Κατασκευαστές. Να σημειώσουμε ότι η νίκη του Nagashima ήρθε 10 χρόνια μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του αείμνηστου Tomizawa που επίσης είχε κερδίσει στο Qatar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nagashima αφιέρωσε τη νίκη του αυτή στον συμπατριώτη του, ο οποίος – όπως είπε και στο parc ferme – τον βοήθησε πολύ στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Τεκταινόμενα Moto3

Ο Albert Arenas, όπως ο ίδιος είπε στο parc ferme, έκανε τον Αγώνα της ζωής του σήμερα και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και τη νίκη! Πράγματι ο Ισπανός ήταν πάντα στις μάχες για την 1η θέση και ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα για τους περισσότερους γύρους. Όλα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο, όπως πάντα, με τον Arenas να είχε δείξει από πριν ότι είχε το κάτι παραπάνω από τους αντιπάλους του. Αυτή τη φορά έπρεπε ν’ αντισταθεί στην πίεση του John McPhee και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας την 4η νίκη της καριέρας του!

Θετικό το ξεκίνημα και για τον McPhee, που είχε δείξει ότι θα ήταν ένα από τα φαβορί του Αγώνα ήδη από το τεστ που είχε γίνει στην πίστα πριν από μια εβδομάδα. Τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Jaume Masia, ωστόσο στον τελευταίο γύρο βγήκε εκτός πίστας και τιμωρήθηκε με ποινή μιας θέσης. Έτσι στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Ai Ogura, το δεύτερο μόλις βάθρο του Ιάπωνα στην καριέρα του.

Με ποινή μιας θέσης τιμωρήθηκαν (για τον ίδιο λόγο) κι άλλοι 4 αναβάτες στο τέλος, ο Rodrigo, ο Arbolino, ο Raul Fernandez και ο Alcoba.

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης