Το περιμέναμε και τελικά χτες δόθηκε στη δημοσιότητα, το νέο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP για τη σεζόν 2020.

Το ξεκίνημα θα γίνει, όπως γνωρίζαμε, στις 19 Ιουλίου με τον Αγώνα στην Jerez, αφού η Dorna πήρε το οκ από την Ισπανική κυβέρνηση. Στην ίδια πίστα, μια εβδομάδα αργότερα δλδ στις 26 Ιουλίου, θα γίνει ο δεύτερος Αγώνας της χρονιάς. Ακολουθεί μια εβδομάδα κενό και στη συνέχεια έχουμε τρία Grand Prix, με πρώτο αυτό στην Τσεχία (09 Αυγούστου) και τον διπλό Αγώνα στο Red Bull Ring (16 και 23 Αυγούστου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα δίνει δυο εβδομάδες κενό στη συνέχεια σε οδηγούς και ομάδες, προτού το paddock μαζευτεί και πάλι για άλλους τρεις συνεχόμενους Αγώνες: δυο στο Misano (13 και 20 Σεπτεμβρίου) κι έναν στη Βαρκελώνη (27/09). Μετά από ξεκούραση μιας εβδομάδας, το Πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στο Le Mans – που επίσης πήρε το πράσινο φως – στις 11 Οκτωβρίου και ακολουθεί ο διπλός Αγώνας στην Aragon στις 18 και 25 του μήνα.

Η αυλαία – τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – θα πέσει στην Valencia με έναν διπλό Αγώνα που θα λάβει χώρα στις 08 και 15 Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα έχουμε τέσσερα GP που είναι στην αναμονή (Τέξας, Αργεντινή, Ταϊλάνδη, Μαλαισία), για να δούμε αν έστω τα δυο από αυτά θα καταφέρουν να φιλοξενήσουν Αγώνα. Αυτό θα το ξέρουμε έως τις 31 Ιουλίου. Η προϋπόθεση για να γίνουν Αγώνες εκεί, είναι να υπάρξουν θεατές στις κερκίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να ‘χει, η σεζόν δεν θα τελειώσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου ενώ δεν θα έχει παραπάνω από 17 Αγώνες, μαζί με το Qatar. Επί τη ευκαιρία, ας θυμηθούμε και τρεις από τις εντονότερες στιγμές που έχουμε δει στην πίστας της πρεμιέρας, δηλαδή της Jerez.

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης