Την 60η του pole position πήρε σήμερα ο Marc Marquez στο Silverstone, κερδίζοντας τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στην πίστα, τον Valentino Rossi.

Ο άσος της Honda έκανε ένα φοβερό 1:58,168 για να φτάσει στην pole, αφήνοντας πίσω του τον Ιταλό – τον οποίο ακολουθούσε στο τέλος – για 4 δέκατα! Ο Rossi ήταν και αυτός εντυπωσιακός και κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για πρώτη φορά μετά το GP του Τέξας. Πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά ήταν και ο Jack Miller, ο οποίος και πάλι με τη 2η μοτοσυκλέτα του (η 1η είχε πάλι πρόβλημα) πήρε την 3η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω τους βρίσκεται ο Fabio Quartararo, που κυριαρχούσε σε όλα τα ελεύθερα, αλλά στο τέλος δεν είχε την ευκαιρία να κάνει έναν τελευταίο χρονομετρημένο γύρο. Υπάρχουν υποψίες ότι ο 20χρονος μπορεί να αντιμετώπισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού πέρασε από τις ΚΑΤ1, ο Alex Rins κατάφερε να βάλει την Suzuki του στη 2η σειρά της εκκίνησης (5ος), με τον Vinales να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 6η θέση.Την τρίτη σειρά ανοίγει ο Andrea Dovizioso (που ήταν πρώτος στις ΚΑΤ1), ενώ μαζί του θα είναι οι Franco Morbidelli και Cal Crutchlow που είχε πτώση στα τελευταία λεπτά. Ο Nakagami έχασε τον γρήγορο γύρο του στα πρώτα λεπτά των ΚΑΤ2 (βγήκε εκτός πίστας) και δεν πέτυχε κάτι καλύτερο από την 10η θέση, μπροστά από τους Petrucci και Aleix Espargaro.

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης