Του Νίκου Τσαμάνδουρα
12ος Αγώνας, Silverstone, 25 Αυγούστου 2019

Αν κάναμε μια γενική κριτική στο βρετανικό grand prix, αυτή θα είχε τον χαρακτήρα δυο μόλις –μα άκρως περιεκτικών- γύρων,  του πρώτου και του τελευταίου. Τελικός αποδέκτης της καρό σημαίας, ο Alex Rins με τρόπο… συγκλονιστικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως η εκκίνηση του αγώνα θα σηματοδοτούσε ένα δραματικό πρώτο γύρο, με τον Quartararo να πέφτει χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Andrea Dovizioso, ο οποίος κυριολεκτικά απογειώθηκε έχοντας κάνει «ράμπα» την YZR-M1 του νεαρού Γάλλου. Το αποτέλεσμα ήταν μια τρομακτική πτώση για το Dovi, με τη μοτοσυκλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες. Ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πιθανός τραυματισμός του αναβάτη της Ducati παραμένει άγνωστος. Κατά τα άλλα, στο μεγαλύτερο μέρος του ο αγώνας αν και είχε ωραίες στιγμές θα λέγαμε πως έκανε «κοιλιά», ως τους δυο τελευταίους γύρους όπου ο Alex Rins άρχισε αν απειλεί σοβαρά τον μέχρι τότε πρωτοπόρο του αγώνα, Marc Marquez. Η τελευταία στροφή του αγώνα ήταν η καθοριστική, με τον αναβάτη της Suzuki να στρίβει άκρως «εγκεφαλικά» περνώντας στη γραμμή του τερματισμού το Marquez ο οποίος –κατά κάποιο τρόπο- πλήρωσε την «αλαζονεία» του απέναντι στη γραμμή που θα έπαιρνε ο Rins. Το βάθρο συμπλήρωσε μετά από ένα σταθερό αγώνα ο Maverick Vinales.

Παρά την εκκίνηση από τη 2η θέση της σχάρας εκκίνησης, ο Valentino Rossi ήταν ο πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης, πολύ πίσω από τον πρώτο με την τελική διαφορά στα 11+ δεύτερα! Η Yamaha του Franco Morbidelli ακολούθησε, ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow. Στην 7η θέση μετά από ένα σχετικά μέτριο αγώνα τερμάτισε Danilo Petrucci, μπροστά από το Jack Miller που επίσης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την 3η θέση της εκκίνησης. Η 10αδα της κορυφής ολοκληρώθηκε από την KTM του Pol Espargaro και την Aprilia του Andrea Iannone. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν των Quartararo και Dovizioso, τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Aleix Espargaro, Miguel Oliveira και Johann Zarco.  Στο δια ταύτα του σημερινού αγώνα, φάνηκε για ακόμα μια φορά η δουλειά που έχει πέσει στη μοτοσυκλέτα της Suzuki αλλά και το ταλέντο του Rins, ο οποίος σταδιακά αποτάσσεται την απειρία του προσφέροντας θέαμα και επιτέλους απειλώντας τη μονότονη κυριαρχία του Marc Marquez.

Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 15 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Misano.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης