Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Άλλη μια μέρα για ρεκόρ ήταν η σημερινή στην πίστα του Sachsenring, με το Marc Marquez να συνεχίζει τα σερί των pole position του κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω του χρονικά και δίπλα του στο αυριανό grid θα είναι ο εκπληκτικά ταχύς Fabio Quartararo, ο οποίος εκτόπισε για πολύ λίγο το Maverick Vinales, του οποίου η YZR-M1 ολοκληρώνει την πρώτη σειρά. Η δεύτερη σειρά ξεκινά με τη Suzuki του άκρως μεθοδικού Alex Rins και συνεχίζεται με τη Ducati του Jack Miller. Μια κατηγορία μόνος του ο Cal Crutchlow που παρά τους διαλυμένους χιαστούς και το κάταγμα στην κνήμη που έπαθε πριν μερικές μέρες σε ατύχημα που είχε κάνοντας προπόνηση, επιμένει εν μέσω παρακεντήσεων στο γόνατο να τρέχει, σημειώνοντας τον 6ο καλύτερο χρόνο του Q2.

H Yamaha του Franco Morbidelli πρωταγωνιστεί στην 3η σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, μπροστά από την KTM του Pol Espargaro και την έτερη μοτοσυκλέτα της Suzuki, εκείνη του Joan Mir. Πανάξιος στη 10η θέση ο Takaaki Nakagami, που παρά τον τραυματισμένο από το Assen αστράγαλο του και εκείνος θα τρέξει παρά τους πόνους οι οποίοι δεν του επιτρέπουν το περπάτημα παρά μόνο με πατερίτσες! Η 12άδα του Q2 ολοκληρώνεται με τους Valentino Rossi και Danilo Petrucci, ενώ αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Βασιζόμενοι πάντα στην πρόσφατη ιστορία, Marquez, Rossi και Vinales ήταν οι πρωταγωνιστές του 2018, ενώ στον επεισοδιακό αγώνα του 2017 είδαμε στο βάθρο τους Marquez, Folger και Pedrosa. Εύκολα παρατηρεί κανείς τη σταθερή παράμετρο με το νούμερο 93, επομένως το ερώτημα είναι ποιοι άλλοι θα είναι μαζί του στο αυριανό υποθετικό μας βάθρο. Ένα όνομα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε είναι εκείνο του Maverick Vinales που έρχεται με φόρα από το Assen και την ανεβασμένη ψυχολογία της πρόσφατης νίκης. Το άλλο είναι εκείνο του Alex Rins που έχει δείξει ότι το μπορεί, ειδικά μετά από μια καλή εκκίνηση.
Αύριο στις 15.00 θα δούμε τα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν και τις απορίες μας να λύνονται.   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης