Από την Παρασκευή ο Maverick Vinales και ο Marc Marquez ήταν οι δυο οδηγοί που είχαν ξεχωρίσει σε ρυθμό και σήμερα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους.

Ήταν οι δυο οδηγοί που ξεχώρισαν από το ξεκίνημα του Αγώνα και μέχρι και 8 γύρους πριν το τέλος ήταν οι μόνοι που «γύριζαν» στο 1:29. Η διαφορά τους από τον τρίτο, τον Cal Crutchlow, ήταν πολύ μεγάλη και όλα έδειχναν ότι οι δυο θα μάχονταν για τη νίκη. Ο Marc έμενε πίσω από τον Maverick, όταν και λίγο πριν το τέλος έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά. Ο Vinales είδε τον συμπατριώτη του μπροστά και πίεσε για να πάρει τη νίκη στην πίστα που πέρυσι είχε καταφέρει να κερδίσει. Όμως λίγες στροφές πριν το τέλος, ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού παραπάνω απ’ ότι έπρεπε, έριξε στο έδαφος τον Vinales κι έτσι ο Marc έμεινε μόνος πρώτος. Έτσι πέρασε 11’’ μπροστά από τον δεύτερο, για να πάρει την 11η φετινή του νίκη σε 17 Αγώνες, μια νίκη που τον βάζει στην 3η θέση της λίστας των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Πρωταθλήματος (55 νίκες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Crutchlow πήρε το τρίτο του φετινό βάθρο, μετά τους Αγώνες σε Qatar και Γερμανία, ενώ πίσω του τερμάτισε τελικά ο Jack Miller. Ο Αυστραλός έδωσε μάχες για την 4η θέση για το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα, κερδίζοντάς την τελικά και εξαιτίας της πτώσης του Vinales πήρε το βάθρο, το 4ο φετινό του! Πίσω του ήταν αρκετοί αναβάτες, μιας και στη μάχη για την 4η θέση (3η τελικά) ήταν πολλές μοτοσυκλέτες κι ένα γκρουπ έως και 9 οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια στιγμή ήταν μπροστά σ’ αυτό το γκρουπ ο Pecco Bagnaia που τελικά πήρε την 4η θέση, που είναι και η καλύτερή του σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Ο Ιταλός, όπως και οι Mir και Iannone – εξαιρετικός ο τελευταίος – εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος στην αρχή του τελευταίου γύρου του Andrea Dovizioso. Έτσι η Suzuki και η Aprilia πήραν την 5η και 6η θέση, με τον Dovi να τερματίζει στην 7η, μπροστά από τον Valentino Rossi.

Ο τελευταίος ήταν η καλύτερη Yamaha κι ενώ ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά τον Αγώνα, ανεβαίνοντας στην 1η θέση, δεν είχε το ρυθμό για να μείνει κοντά στους πρώτους. Ο Vale, που σήμερα έφτασε τα 400 GP, ήταν η καλύτερη Yamaha σήμερα, μιας και ο Vinales έπεσε στο τέλος, ενώ ο Quartararo είχε πέσει στην αρχή. Ο Γάλλος έκανε ένα λάθος και άνοιξε τη γραμμή του, όταν από πίσω του έπεφτε ο Danilo Petrucci και με το σώμα του ο Ιταλός χτύπησε τη μοτοσυκλέτα του Quartararo! Έτσι ήρθε η πτώση για τον Quartararo που ήδη είχε πονούσε από την πτώση του στις ΕΔ1 την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή εμφάνιση του Johann Zarco σήμερα, ο οποίος τερμάτισε στους βαθμού στον πρώτο του Αγώνα με την Honda, 26’’ από τον πρώτο και 40’’ μπροστά από τον Lorenzo! Τέλος, μετά την πτώση του στις ΕΔ4, ο Miguel Oliveira δεν πήρε το πράσινο φως για να συμμετάσχει στο σημερινό Αγώνα.

Στα ελαστικά είχαμε διαφορετικές επιλογές για τους οδηγούς, με τον Marc να παίρνει τη νίκη με το σκληρό μπροστά και το μαλακό πίσω. Τα σκληρά μπροστά-πίσω είχε ο Crutchlow, ενώ μεσαίο μπροστά και μαλακό πίσω είχε ο Miller. Ο Vinales από την άλλη, ήταν ο μόνος από τους οδηγούς της κατηγορίας που έβαλε τα μαλακά ελαστικά μπροστά και πίσω στη μοτοσυκλέτα του.

Πηγή: Motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης