Του Νίκου Τσαμάνδουρα

6ος Αγώνας, Mugello, 6 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πλέον θεαματικό αγώνα της σεζόν, μεγάλος νικητής ήταν ο Danilo Petrucci με τη νίκη του να είναι η πρώτη του στη μεγάλη κατηγορία. «Νικητής» ωστόσο ήταν και ο Alex Rins με ένα ιδιαίτερο τρόπο μιας και ο σημερινός του αγώνας ήταν κυρίως μια ματιά στο μέλλον του που προβλέπεται λαμπρό.

Ο σημερινός αγώνας θύμιζε.. Moto3 ακόμα και στην διεκδίκηση της 1ης θέσης για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μιας και από εκεί πέρασαν και οι τέσσερις πρώτοι αναβάτες. Στο τέλος όμως ο Petrux «δίκασε» το Marquez και το Dovizioso παίρνοντας μια άκρως φορτισμένη συναισθηματικά νίκη στον αγώνα της πατρίδας του, την πρώτη για εκείνον στη μεγάλη κατηγορία. Ο Marquez πίεσε από την αρχή, κάτι που τον οδήγησε σε λάθη που τον έριξαν ως και την 5η θέση, με την επάνοδο ωστόσο να τον φέρνει μπροστά από τον Andrea Dovizioso, στο 2ο σκαλί του βάθρου. Ο Dovi με τη σειρά του έκανε ένα εξίσου πολύ καλό αγώνα μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση από την 9η θέση, χωρίς ωστόσο να επιλέγει το ρίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ο «άθλος» έγινε από τον πρώτο εκτός βάθρου αναβάτη, τον Alex Rins. Ο χαρακτηρισμός «Αναβάτης της Κυριακής» του αξίζει δικαιωματικά μιας και παρά την 13η θέση της εκκίνησης έφτασε ως και την πρώτη. Μια πρώτη θέση που ενδεχομένως να κρατούσε αν η Suzuki του δεν είχε τόσο εμφανή την αδυναμία στη μεγάλη ευθεία της ιταλικής πίστας, γεγονός που τον περιόρισε στην 4η θέση. Και πάλι όμως οι Ιάπωνες φαίνεται να βρίσκονται στο σωστό δρόμο εξελίσσοντας μια μοτοσυκλέτα που πρωτίστως «στρίβει», θυμίζοντας την εξέλιξη της M1 πίσω στο 2004, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία πως οι αγώνες κερδίζονται στις στροφές και όχι στις ευθείες.

Στην 5η θέση, εξίσου συγκινημένος τερμάτισε ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τη Yamaha του Maverick Viniales. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Yamaha υπήρξε ανύπαρκτη στον αγώνα δείχνοντας πως η όποια πρόοδος είχε φανεί σε προηγούμενους αγώνες ήταν μάλλον… φούσκα. Τα χαράς ευαγγέλια για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati συνεχίστηκαν και για τον 7ο Michele Pirro που εκκινούσε από την 12η θέση.

Ο Cal Crutchlow ακολούθησε στην 8η θέση παρά την καλή εκκίνηση, ενώ ο Pol Espargaro και ο Fabio Quartararo συμπλήρωσαν τη 10άδα, με τον 20χρονο Γάλλο να μη μπορεί να υποστηρίξει τη 2η θέση που είχε στο grid. Όλα αυτά ενώ πέρα της γενικότερα απούσας Yamaha, απόντες ήταν για ακόμα ένα αγώνα και οι Lorenzo και Zarco, εντείνοντας τον προβληματισμό στις ομάδες τους. Τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ οι Miller, Bagnaia, Syahrin, Morbidelli, Rabat αλλά και Rossi, o οποίος έπεσε ενώ ήταν τελευταίος μετά από έξοδο στην αμμοπαγίδα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Στο δια ταύτα, ανταγωνισμός υπάρχει και το πρωτάθλημα.. φλέγεται! Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 16 Ιουνίου με το ενδιαφέρον ακόμα πιο έντονο, μιας και ο Marquez βλέπει τη διαφορά του στο κυνήγι του τίτλου να ψαλιδίζεται, το Dovi να αρκείται στη μεθοδικότητα, τον Petrucci να «ντοπάρεται» ψυχολογικά και τον Rins να είναι ικανός για όλα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης