Με μια εσάνς βροχής που έφερε τα πάνω, η υπόθεση των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Brno έγινε… ζαριά για όποιον τολμούσε τα σλικ ελαστικά της Michelin. Μια ζαριά που «βγήκε» για ακόμα μια φορά στον Ισπανό πολυπρωταθλητή.

Ο άνθρωπος της 2ης θέσης που επίσης του βγήκε το ρίσκο, ήταν ο Jack Miller που παρά την πτώση που σημείωσε, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, η οποία συμπληρώνεται με το «γυρισμό» του Johann Zarco. Στα της 2ης σειράς, πρώτος θα είναι αύριο ο Andrea Dovizioso, έχοντας δίπλα του ακόμα μια KTM μετά από αυτή του Zarco, εκείνη του Pol Espargaro. Τον 6ο καλύτερο χρόνο σημείωσε –για ακόμα μια φορά αξιόμαχος- Alex Rins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη σειρά του grid ανήκει κυρίως στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, με τους Valentino Rossi και Maverick Vinales να είναι σε 7η και 9η θέση αντίστοιχα, έχοντας ανάμεσα τους τη Ducati του Danilo Petrucci. Εν μέσω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην τσέχικη πίστα, το Q2 συμπλήρωσαν ως τη 12η θέση οι Quartararo, Crutchlow και Morbidelli, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προγνωστικά»

Marquez, Pedrosa, Vinales το βάθρο του 2017. Dovizioso, Lorenzo και Marquez το βάθρο του 2018. Αμέσως-αμέσως αφαιρούμε από τους –με βάση την πρόσφατη προϊστορία- υποψήφιους νικητές το Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, επομένως μας μένουν οι Marquez, Dovizioso και Vinales. Με βάση το παρελθόν και την έως τώρα εξέλιξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν, άνετα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα βάθρο με ένα «αναπόφευκτο» Marquez, ένα σταθερό Rins και ένα υπερενθουσιώδη Quartararo.

Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης