Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Σαν άλλος… Zarco από το παρελθόν, ο Fabio Quartararo πήρε την Pole Position του Ολλανδικού Grand Prix, έκανε τα ρεκόρ του και πλέον δείχνει ξεκάθαρα το ταλέντο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεκόρ στη χρονομέτρηση, τσεκ. Νεότερος αναβάτης με back to back pole positions, τσεκ. Αυτό ήταν περιληπτικά το Σάββατο του νεαρού Γάλλου που αύριο θα ξεκινήσει μπροστά από όλους. Πίσω του, μια εργοστασιακή αυτή τη φορά Yamaha, εκείνη του Maverick Viniales, ενώ η πρώτη τριάδα κλείνει με τον εξίσου πολλά υποσχόμενο, Alex Rins.

Κάνοντας τα… δικά του και γλυτώνοντας την πτώση οριακά, ο Marc Marquez θα ξεκινήσει 4ος , έχοντας δίπλα του μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη με τα χρώματα της Suzuki, τον Joan Mir. Η 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης ολοκληρώνεται με τον Cal Crutchlow. H συνέχεια του grid απαρτίζεται από τους Petrucci, Nakagami, Morbidelli και Miller ο οποίος κλείνει και την πρώτη 10άδα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτέλεσμα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκηνιακά

Πρώτος εκτός 10άδας είναι ο Andrea Dovizioso, κάτι που σημαίνει πως ο Ιταλός θα έχει πολλή δουλειά μπροστά του αύριο, αν δε θέλει η υπόθεση τίτλος να απομακρυνθεί και άλλο. Αν ψάχνετε έναν ακόμα Ιταλό, το Valentino Rossi, θα τον βρείτε μόλις στη 14η θέση μιας και ενώ είχε τις βλέψεις για χρόνο, πάτησε εκτός πίστας ακυρώνοντας το γρήγορο του γύρο. Τέλος, δύσκολα είναι τα πράγματα για το Jorge Lorenzo. Η άσχημη πτώση του FP1 επιβεβαίωσε τη ρήση που λέει πως ενός κακού, μύρια έπονται καθώς η κατάσταση του τον οδηγεί στο να χάσει και τον επόμενο αγώνα επί Γερμανικού εδάφους. Όλα αυτά ενώ τα σύννεφα στο paddock του HRC σκουραίνουν απειλητικά.

«Προγνωστικά»

Marquez, Rins και Viniales ήταν οι πρωταγωνιστές του 2018. Rossi, Petrucci και Marquez οι αντίστοιχοι του 2017. Για φέτος, αν είναι να δούμε κάποιον από τους προηγούμενους αυτός μάλλον θα είναι ο Marquez, ενώ η συνέχεια του βάθρου στο προβλέψιμο πλαίσιο της έχει Viniales και Rins. Θα θέλαμε να δούμε και τον Quartararo, αλλά ίσως η απειρία φανεί.

Οι απορίες μας θα λυθούν αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης