του Νίκου Τσαμάνδουρα

8ος Αγώνας, Assen, 30 Ιουνίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδικός αγώνας συνέχισε την παράδοση των προηγούμενων, προσφέροντας μας θέαμα, έντονες στιγμές και το συναίσθημα εκείνο που λέει.. «τα καλύτερα έρχονται».

O Maverick Viňales έκανε τη μεγάλη επιστροφή, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Assen, μετά από ένα αρκετά επεισοδιακό και ενδιαφέρον αγώνα. Πίσω του τερμάτισε ο Marc Marquez, που αν και κυνήγησε την πρωτιά τελικά συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.  Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός Fabio Quartararo, που πάλεψε και για το κάτι παραπάνω, με τις αξιώσεις του να αχνοφαίνονται στους προσεχείς αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος εκτός βάθρου εκείνος που ξεκίνησε πρώτος εκτός 10άδας. Μιλάμε για τον Andrea Dovizioso που μεθοδικά κέρδισε θέσεις μετά από μια καλή εκκίνηση, ωστόσο φαίνεται πως έχει δρόμο ακόμα μπροστά του. Πίσω του τερμάτισε ο Franco Morbidelli, που πάλεψε πολύ για την 5η θέση μετά από ένα εξίσου καλό αγώνα. Ο Danilo Petrucci πήρε την 6η θέση αφήνοντας πίσω του τον Cal Crutchlow. Στην 8η θέση συναντάμε το Joan Mir, τον αναβάτη της Suzuki που έδειξε εξαιρετικά σημεία γραφής ειδικά στην εκκίνηση του αγώνα, δείχνοντας αφενός το ταλέντο του, αφετέρου τους καρπούς της σκληρής δουλειάς που έχει πέσει στη μοτοσυκλέτα της Suzuki. Jack Miller και Andrea Iannone έκλεισαν την πρώτη 10αδα, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Παρασκήνιο σε φόντο πτώσεων

Ο σημερινός αγώνας μπορεί να μην είχε πολλές, είχε ωστόσο κομβικές πτώσεις. Πρώτη εκείνη του Rins, που αν και έκανε εξαιρετική εκκίνηση παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, μάλλον βιάστηκε να πιέσει τη μπροστινή σκληρή γόμα με αποτέλεσμα να πέσει. Η άλλη πτώση που αξίζει να σημειωθεί είναι εκείνη του Rossi που αν και με πολλά χιλιόμετρα, δεν επέφερε χειρότερα παρά την εμπλοκή και του Takaaki Nakagami. Τον αγώνα του δεν τελείωσε επίσης ποτέ ο Johann Zarco αλλά λόγω βλάβης.

Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για το Sachsenring στις 7 Ιουλίου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης