Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι καιρικές συνθήκες έχουν ανακατέψει αρκετά την τράπουλα στο MotoGP του Misano καθώς τόσο την Ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία θα έχει την Κυριακή ο Bagnaia.Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και το Σάββατο στις κατατακτήριες είχαμε βροχή και υγρασία στην πίστα. Στις κατατακτήριες η πίστα είχε στεγνώσει σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα οι αναβάτες να χρησιμοποιήσουν τα slick ελαστικά της Michelin, ωστόσο τα σημεία με υγρασία έκρυβαν κινδύνους για τους αναβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω, παρόλα αυτά, δεν επηρέασαν καθόλου τον Francesco Bagnaia για να κατακτήσει την pole position. Ο αναβάτης της Ducati, απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του, πέρασε σχετικά εύκολα από το Q1 στο Q2 και στα τελευταία 15 λεπτά έδειξε ότι έχει το πάνω χέρι στο Misano σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Αυτή είναι η 4η συνεχόμενη pole position για τον Bagnaia ο οποίος πλέον είναι σε πλεονεκτική θέση για τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής.

Αυτή είναι η χειρότερη εμφάνιση φέτος για τον Quartararo σε κατατακτήριες και ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή.

Φεστιβάλ πτώσεων στις δύσκολες συνθήκες βροχής και κρύου στο Misano

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η δεύτερη εργοστασιακή Ducati του Jack Miller ο οποίος αισθάνθηκε πολύ άνετα Πολλές πτώσεις για τους περισσότερους αναβάτες λόγω των κρύων ελαστικών και της υγρασίας σε πολλά σημεία της πίστας.σε αυτές τις ανάμεικτες συνθήκες. Η πρώτη σειρά του grid ήταν υπόθεση Ducati καθώς στην 3η θέση βρέθηκε ο Luca Marini με την VR46 Team. Ο νεαρός Ιταλός, αδερφός του Valentino Rossi, στην τελευταία του προσπάθεια έγραψε έναν εξαιρετικό χρόνο που τον έφερε στην 3η θέση, για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Pol Espargaro (Honda), Miguel Oliveira (KTM) και Franco Morbidelli, με τον Ιταλό να κρατάει ψηλά τη σημαία της Yamaha καθώς είχε την ταχύτερη M1 με διαφορά στο grid. Στην 7η θέση έμεινε ο Marc Marquez με τον Ισπανό να έχει δύσκολο Σάββατο με πτώσεις τόσο στο FP4 όσο και στις κατατακτήριες. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Lecuona (KTM), Petrucci (KTM) και Zarco (Ducati).

Μόλις από την 15η θέση της σχάρας εκκίνησης θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha είχε πολύ φτωχή απόδοση σε αυτές τις ανάμεικτες συνθήκες με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω. Το έργο του Quartararo θα είναι δύσκολο την Κυριακή, αλλά αν είναι στεγνός ο αγώνας θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει πολύτιμους βαθμούς. Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολοσσιαία συμφωνία MotoE και Ducati για το 2023

MotoGP Ιταλίας: Προβλέψεις για το Grand Prix στο Misano

Τι πρέπει να συμβεί για να στεφθεί πρωταθλητής ο Quartararo στο Misano

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης