Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο αγώνας του Misano έμελλε να κρίνει τον φετινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP. Ο Fabio Quartararo Ο Fabio Quartararo είναι ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που κατακτά τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.είναι ο νέος Βασιλιάς του MotoGP καθώς ο συνδυασμός της δικής του 4ης θέσης στον αγώνα, με την πτώση και εγκατάλειψη του Pecco Bagnaia τον έστεψε πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος της Yamaha ξεκίνησε από την 15η θέση και σταδιακά σκαρφάλωσε στη δεκάδα. Την ίδια στιγμή ο Francesco Bagnaia είχε την πρωτοπορία έχοντας κολλημένο πίσω του τον Marc Marquez. Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι ο Bagnaia θα έπαιρνε τελικά τη νίκη καθώς είχε πάρει μια διαφορά ασφαλείας από τον Ισπανό αντίπαλό του, έχασε το μπροστινό της Ducati του και έπεσε χάνοντας κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Ο Quartararo λοιπόν είναι ο πρωταθλητής MotoGP 2021.

Τρίτη φετινή νίκη για τον Marc Marquez.

Νικητής ο Marc Marquez, θερμός αποχαιρετισμός στον Valentino Rossi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπουδαία νίκη στο Misano κατάκτησε ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός οδήγησε εξαιρετικάΑποθεώθηκε ο Valentino Rossi από τους συμπατριώτες του. και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και την 3η συνολικά φέτος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο επίσης δυνατός Pol Espargaro ο οποίος χάρισε στην Honda το πρώτο “1-2” έπειτα από πολλά χρόνια. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini με τη δορυφορική Ducati με τον Ιταλό να επαναλαμβάνει την απίθανη εμφάνιση που είχε κάνει και στον προηγούμενο αγώνα του Misano.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Zarco (Ducati) και Rins (Suzuki), ενώ πιο πίσω τερμάτισαν οι Aleix Espargaro (Aprilia), Vinales (Aprilia) Marini (Ducati) και Rossi (Yamaha). Φυσικά, οι φίλοι του “Γιατρού” τον αποχαιρέτησαν με ιδιαίτερο τρόπο στο τελευταίο αγώνα μέσα στην πατρίδα του. Δύο αγώνες πλέον απομένουν στο πρωτάθλημα, στο Portimao και τη Βαλένθια.

Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης